Košarka

Curry: 'Nisam se mogao nazvati najboljim šuterom ikad dok brojke to nisu potvrdile'

HINA, Matej Kačan • srijeda, 15.12.2021.
Curry: 'Nisam se mogao nazvati najboljim šuterom ikad dok brojke to nisu potvrdile'

Košarkaš Golden State Warriorsa Stephen Curry dao je izjavu nakon što je oborio rekord za najviše trica u povijesti NBA lige, a napokon je priznao kako može reći da je najbolji šuter ikad...

Stephen Curry je u noći s utorka na srijedu u Madison Square Gardenu ispisao još jednu stranicu NBA povijesti nadmašivši rekord Rayja Allena po broju postignutih trica (2973), a nakon što je to učinio upravo je prijašnji rekorder bio jedan od prvih koji su mu čestitali na velikom postignuću.

"Ponosim se svojom preciznošću i time što nam to pomaže u postizanju pobjeda, a sad se mogu ponositi i time što sam nadmašio broj koji je Ray postavio. Nisam se mogao nazvati najboljim šuterom dok nisam došao do te brojke, a sad mi je ugodno to izgovoriti", izjavio je Stephen Curry nakon utakmice u kojoj je rekord srušio ubacivši drugu od svojih pet trica.

Prvu je ubacio nakon nešto više od minute igre, s gotovo devet metara. Drugi šut za tricu, prvi koji mu je mogao donijeti rekord, promašio je samo pola minute poslije.

"Prvu sam ubacio u tranziciji. U sljedeća dva, tri posjeda, kad bih dobio loptu, vidio sam ljude u tom dijelu dvorane kako se polako dižu na noge i osjećalo se nešto u zraku. Nisam želio žuriti i samo o tome razmišljati, doći do tog trenutka na silu", opisao je Curry minute koje su uslijedile nakon što je izjednačio Allenov rekord.

Treći pokušaj za tricu dogodio se spontano, tri i pol minute nakon što je pogodio prvu. Andrew Wiggins je ušao u reket i činilo se da će ići u realizaciju.

"Nisam mislio da ću dobiti loptu. No, bacio mi je. Ni o čemu nisam razmišljao. Samo sam je izbacio. Nakon toga su me preplavili osjećaji. Želio sam im se prepustiti. Bio je to poseban trenutak."

Kevon Looney je odmah napravio osobnu pogrešku kako bi zaustavio igru, a Steve Kerr je zatražio minutu odmora koja je trajala mnogo duže nego što je to uobičajeno. Curryju su u zagrljaj potrčali suigrači, spreman je uz teren bio i Curryjev otac Dell, također sjajan šuter u svoje vrijeme, a na zagrljaj je čekao i Ray Allen.

Da je mogao birati, Curry bi rekord srušio pred svojim navijačima u San Franciscu. No, ni ovacije Madison Square Gardena nisu bile loša zamjena.

"Nije loše za plan B. Učiniti ovo ovdje, u Madison Square Gardenu, pred ovim momcima (pokazao je prema Rayu Allenu i Reggieju Milleru), to je posebno", rekao je Curry u izjavi odmah po završetku utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • x&yzd15.12.2021. u 19:35
    Drazen Petrovic je bio bolji suter.
    x&yzd