Košarka

Sunsi nastavljaju utrku s Warriorsima, Durant nosi Netse

Branimir Korać • petak, 17.12.2021.
Sunsi nastavljaju utrku s Warriorsima, Durant nosi Netse

Noćas su u NBA ligi odigrana četiri susreta, a favoriti su upisali četiri pobjede. Phoenix Sunsi novom pobjedom poravnali su se omjerom s Golden State Warriorsima, a vrlo oslabljeni Netsi zaustavili su nalet Sixersa.

Phoenix Sunsi odigrali su još jednu dobru utakmicu i rutinski su upisali pobjedu protiv Washington Wizardsa. Od početka do kraja susreta bili su ti koji su imali konce igre u svojim rukama. S druge strane Wizardsi su u padu, ovo im je četvrti uzastopni poraz i moraju pronaći način kako se vratiti igrama s početka sezone.

Sunsi su imali osmoricu dvoznamenkastih, a predvodili su ih Javale McGee sa 17 poena i osam skokova, Landry Shamet dodao je 16 poena, a Deandre Ayton dodao je 15 poena i deset skokova. Kod Wizardsa Bradley Beal ubilježio je 26 poena i pet asistencija dok je Deni Avdija dodao 14 poena.

Oslabljeni Brooklyn Netsi svejedno su stigli do pobjede protiv Philadelphije. Iako im je nedostajalo čak sedam igrača. uspjeli su odbaciti nalet Sixersa i završiti susret na željeni način. Sixersi su se vratili iz minusa od 20 poena, uspjeli ga izbrisati, ali ključna je bila akcija minutu i pol prije kraja kada Kevin Durant ubacuje tricu uz prekršaj i dodaje slobodno bacanje za plus četiri nakon čega su Netsi mirno priveli meč kraju.

Durant je predvodio Netse s 34 poena, 11 skokova i osam asistencija, a po 17 poena dodali su Blake Griffin (devet skokova) i Nic Claxton. Kod 76ersa Joel Embiid ubilježio je 32 poena, devet skokova i šest asistencija, a Seth Curry ubacio je 29 poena.

New York Knicksi u gostima su bili bolji od Houston Rocketsa. Iako su Knicksi bez četvorice koji su izolirani od momčadi, Rocketsi nemaju tih problema, ali imaju problema s ozljedama pa su bili bez trojice startera Jalena Greena, Kevina Portera i Christiana Wooda. Knicksi su rano preuzeli kontrolu nad susretom, no Rocketsi su se uspjeli vratiti, ali završnica je ipak pripala New Yorku koji je potvrdio pobjedu.

Immanuel Quickley bio je najefikasniji s 24 poena (7/10 trica), Evan Fournier dodao je 23 poena, a Julius Randle 21 uz šest skokova i asistencija. Kod domaćina Daniel Theis završio je s 22 poena i deset skokova, a Jaesean Tate dodao je 20 poena i šest asistencija.

Pacersi su očekivano sredili najlošiju momčad lige po omjeru, Detroit Pistonse, koji su svladani 122:113. Pacersi su iskontrolirali dvoboj te nanijeli Pistonsima čak 13. uzastopni poraz.

Caris LeVert završio je susret s 31 poenom i pet asistencija, a Justin Holiday dodao je 17 poena. Kod poraženih Saddiq Bey ubilježio je 28 poena, deset skokova i pet asistencija, a Cade Cunningham 19 poena i šest skokova.

NBA:
Phoenix Suns - Washington Wizards 118:98
Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 114:105
Houston Rockets - New York Knicks 103:116
Indiana Pacers - Detroit Pistons 122:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!