Zimski sportovi

Shiffrin pomela konkurenciju, Ljutić za oko pola sekunde ostala bez druge vožnje

Matej Kačan • utorak, 21.12.2021.
Shiffrin pomela konkurenciju, Ljutić za oko pola sekunde ostala bez druge vožnje

U prvoj vožnji ženskog veleslaloma u Courchevelu dominirala je Amerikanka Mikaela Shiffrin koja je ostavila konkurenciju daleko iza sebe, dok Zrinka Ljutić nije ušla u drugu vožnju...

Novi ženski veleslalom vozi se u utorak u francuskom Courchevelu, a nakon što je odrađena većina prve vožnje, s dosta velikom sigurnošću možemo reći da samo čudo može spriječiti Mikaelu Shiffrin u dolasku do pobjede.

Amerikanka se poigrala s konkurencijom, spustila se peta niz stazu i dotad vodeću Michelle Gisin ostavila je 74 stotinke iza sebe te je ostvarila vrijeme od 1:05.55.

Nijedna druga skijašica osim Gisin nije uspjela doći unutar sekunde za Shiffrin pa je treća Sara Hector s 1.03 slabijim vremenom, a samo tri stotinke iza Šveđanke je Federica Brignone.

Shiffrin je tako na najboljem putu da u drugoj vožnji potvrdi drugu pobjedu sezone u veleslalomu u drugoj utrci. Jedina hrvatska predstavnica bila je Zrinka Ljutić koja je imala startni broj 41.

Zrinka je s obzirom na visoki broj odradila solidan posao i zaostala je za Shiffrin 4.84 sekunde, no to nije bilo dovoljno za drugu vožnju. 30. mjesto zauzele su Neja Dvornik i s četiri sekunde i 30 stotinki zaostatka.

Ljutić je tako druga vožnja izmakla za tek malo više od pola sekunde, a ukupno je zauzela 38. mjesto u poretku od 63 skijašice koje su prijavljene, a vožnju nisu završile neke poznate veleslalomašice poput Mete Hrovat i Marte Bassino.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!