Košarka

Silver: 'Trenutno ne vidimo logiku u zaustavljanju sezone'

Matej Kačan • srijeda, 22.12.2021.
Silver: 'Trenutno ne vidimo logiku u zaustavljanju sezone'

Povjerenik NBA lige Adam Silver kazao je kako ne postoje planovi za zaustavljanje NBA lige, ali da liga razmatra kraću izolaciju za igrače koji su primili treću dozu...

Premda im je sve više ljubimaca u izolaciji i momčadi koje ne igraju, NBA obožavatelji zasad mogu odahnuti po pitanju opasnosti od zaustavljanja sezone. Potvrdio je to povjerenik lige Adam Silver za američki ESPN.

"Trenutno ne postoje planovi za zaustavljanje sezone. Naravno da smo pogledali sve opcije, ali teško nalazimo logiku za pauziranje u ovom trenutku. Kad vidimo rastuće brojke u slučajevima u zemlji i po svijetu, otprilike smo znali što nas čeka već mjesecima."

NBA je morala odgoditi sedam utakmica u zadnjih tjedan dana, od čega tri u posljednjih pet i mnogo je zvijezda u izolaciji pa navijači gledaju krnju i ne najbolji košarku. Liga je i donijela pravilo da se na desetodnevne ugovore mogu potpisati dodatni zamjenski igrači.

"Virus neće nestati i moramo živjeti s njim. Mislim da je to ono što živimo u ligi. Omikron je više nego dominantna varijanta u ligi, oko 90 posto slučajeva je omikron. Uvijek s PCR testovima mjerimo i jačinu virusa, na to gleda i cijela medicina, ne samo naši doktori. Već sad vidimo da bi se mogao smanjiti desetodnevni period izolacije za igrače koji su dobili i booster dozu jer se čini da virus kroz njihov sustav prođe brže pa nemaju simptome, i još važnije, ne nose virus", rekao je Silver.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAKoronavirus
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!