Zimski sportovi

Noel na zadnjim vratima poklonio pobjedu Foss-Solevaagu, Zubčić 16.

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.12.2021.
Noel na zadnjim vratima poklonio pobjedu Foss-Solevaagu, Zubčić 16.

Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag pobjednik je večernjeg slaloma u Madonni di Campiglio. On je slavio nakon što je Clement Noel pao i promašio zadnja vrata...

Kakav rasplet utrke u Madonni di Campiglio! Do posljednjih metara činilo se kako Clement Noel ide prema sigurnoj pobjedi, ali na zadnjim vratima je pogriješio, proklizao, pao i promašio zadnja vrata. U cilj je otklizao sa sekundom prednosti, ali je na kraju diskvalificiran.

Bio je to znak Sebastianu Foss-Solevaagu da može proslaviti svoju drugu pobjedu u karijeri (prva u siječnju u Flachauu), ali nije bilo nekog "divljeg" slavlja, Norvežanin se već praktički pomirio s drugim mjesto i svjestan je koliko ga je ovdje sreća pomazila.

Drugi s deset stotinki zaostatka završio je Francuz Alexis Pinturault, a na treće mjesto smjestio se Šveđanin Kristoffer Jakobsen.

Filip Zubčić napredovao je s 27. na 16. mjesto, a ostaje žal za pogreškama u gornjem dijelu staze gdje je jako puno izgubio. Primjerice Loic Meillard koji je u tom trenutku bio na vrhu, napredovao je na kraju čak do šestog mjesta, a Zubčić bez tih pogrešaka ne bi bio daleko od toga.

Matej Vidović nije toliko griješio, ali nije imao niti brzinu te je završio posljednji u drugoj vožnji, ukupno 26. s obzirom da su četvorica ostala bez rezultata.

Madonna di Campiglio, slalom:
1. Sebastian Foss-Solevaag (Norveška) 1:34.59
2. Alexis Pinturault (Francuska) +0.10
3. Kristoffer Jakobsen (Švedska) +0.11
4. Alex Vinatzer (Italija) +0.26
5. Timon Haugan (Norveška) +0.85
6. Loic Meillard (Švicarska) +0.94
7. Giuliano Razzoli (Italija) +1.00
8. Yohei Koyama (Japan) +1.07
9. Victor Muffat-Jeandet (Francuska) +1.15
10. Simon Maurberger (Francuska) +1.20
...
16. Filip Zubčić (Hrvatska) +1.66
...
26. Matej Vidović (Hrvatska) +2.44
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!