Košarka

Clippersi napokon do pobjede uz šuterski nepogrešivog Zupca

Matej Kačan • četvrtak, 23.12.2021.
Clippersi napokon do pobjede uz šuterski nepogrešivog Zupca

Hrvatski centar Ivica Zubac odigrao je vrlo dobru partiju u pobjedi svojih LA Clippersa nad Sacramentom. Clippersi su tako prekinuli niz od tri poraza...

Los Angeles Clippersi napokon su prekinuli niz od tri poraza. Clippersi su u gostima u kalifornijskom dvoboju svladali Sacramento Kingse, i to sjajnom obranom jer suparnika su "zaključali" na samo 89 poena.

U napadu je zato bila dovoljna balansirana igra uz nekoliko raspoloženijih pojedinaca da se stigne do ugodne 105:89 pobjede od 16 razlike, prvog slavlja nakon devet dana.

Od prve sekunde Clippersi su vodili, Kingsi nisu imali ni vodstvo ni izjednačenje nakon 0:0, ali su se nakon prvih 12 minuta još nekako i držali u priključku od pet poena zaostatka.

Šest razlike bilo je i na ulasku u četvrtu, ali su raspoloženi Eric Bledsoe i Paul George povukli u napadu, a Kingsi su zadržani na samo 21 poenu u posljednjoj četvrtini pa su se Clippersi odvojili.

Bledsoe je kod Clippersa ubacio 19 poena uz osam skokova i sedam dodavanja, dok je George imao 17 ubačaja. Ivica Zubac igrao je 26 i pol minuta te je bio nepogrešiv iz igre s 4/4 i s bacanja za 2/2 te je imao okruglih deset poena, kao i šest skokova, dva dodavanja i blokadu.

Kod Kingsa je prvo ime bio Tyrese Haliburton s 22 poena i 13 asistencija, dok je 18 poena dodao Harrison Barnes.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!