Zimski sportovi

Novogodišnja turneja Četiri skakaonice ipak pred praznim tribinama

Branimir Korać, HINA • petak, 24.12.2021.
Novogodišnja turneja Četiri skakaonice ipak pred praznim tribinama

Novogodišnja turneja "Četiri skakaonice" u skijaškim skokovima drugu godinu zaredom bit će održana bez nazočnosti gledatelja, potvrdili su u četvrtak organizatori austrijskog dijela ovog natjecanja koje će od 29. prosinca do 6. siječnja doživjeti svoje 70. izdanje.

Organizatori njemačkog dijela turneje, u Oberstdorfu (29.12.) i Garmisch-Partenkirchenu (1.1.) već su prije objavili da zbog strožih protuepidemijskih mjera i ograničenja na tim natjecanjima neće biti gledatelja. Njihovim su stopama u četvrtak krenuli i organizatori natjecanja u Innsbrucku (4.1.) i Bischofshofenu (6.1.), iako su do prije nekoliko dana tvrdili kako će ograničen broj ljubitelja skijaških skokova, njih 4000 u Innsbrucku te 3500 u Bischofshofenu, moći biti na tribinama uz strogo poštivanje svih mjera.

"Žalimo zbog takve odluke, koja će pogoditi gledatelje i natjecatelje, ali želimo pomoći lokalnim vlastima pri djelovanju u obuzdavanju pandemije", stoji u priopćenju Austrijskog skijaškog saveza.

Ova odluka neće pogoditi samo ljubitelje skijaških skokova, već i one koji vole alpske i ostale nordijske discipline, kad su u pitanju natjecanja za Svjetski kup koja će se održati bez nazočnosti gledatelja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!