Rukomet

Duvnjak svjestan težine zadatka: 'Nećemo se lagati, definitivno nismo favoriti'

Branimir Korać • subota, 25.12.2021.
Duvnjak svjestan težine zadatka: 'Nećemo se lagati, definitivno nismo favoriti'

Hrvatska rukometna reprezentacija, tradicionalno, siječanj će obilježiti nastupom na velikom natjecanju, ovaj put na redu je Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj...

Hrvatsku će predvoditi kapetan Domagoj Duvnjak koji je svjestan kako 2021. godina na reprezentativnom planu nije bila dobra.

"Godina je definitivno krenula loše, imali smo jako loš turnir u Egiptu, ispalo je kako je ispalo i ne bježimo od toga. Kvalifikacije za Olimpijske igre bile su dobre, šteta zbog tog susreta s Francuskom gdje smo vodili i izgubili nakon par gluposti. Protiv Portugala smo pokazali karakter, ali na kraju su stvari ispale drugačije i nismo mogli protiv toga. Bio je to veliki šok, htjeli smo na Olimpijske igre koje su san svakog sportaša", istaknuo je Duvnjak za Sportske novosti.

Na upit o Parizu 2024., Duvnjak nije imao komentar.

"Iskreno, ne znam hoću li dočekati idući mjesec, a Pariz je jako daleko."

Ako nije išlo s reprezentacijom, godina je bila uspješna na klupskom planu.

"Bili smo prvaci Njemačke, a to je jako teško ostvariti. Ovo je za mene bilo najteže prvenstvo u ovih 13 godina u Njemačkoj. Osvojili smo ga doslovno u zadnjoj sekundi, da je Andy Schmid pogodio, mi bi bili drugi."

Što se tiče fizičkog stanja, kod Duvnjaka više-manje ništa novo.

"Recimo da je OK. Naporno je, već smo odigrali 30 utakmica ove sezone, neću ni misliti što nas još čeka."

Duvnjaka s potpuno novom reprezentacijom očekuje jako težak posao na Europskom prvenstvu.

"Ovo je definitivno drugačija reprezentacija, devet-deset je novih igraća i bit će nam ovo Prvenstvo veliki izazov. Francuzi su apsolutni favorit u toj prvoj utakmici, a onda nam slijedi Srbija koja se jako podigla, osvojila tri od četiri boda protiv Francuske u kvalifikacijama i puno je ozbiljnija. Bit će jako zahtjevan protivnik. Nećemo se lagati, definitivno nismo favoriti, mladi su kvalitetni, ali ne bi bilo pošteno odmah od njih tražiti rezultat. Treba se puno toga poklopiti, moramo biti realni."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!