Zimski sportovi

Sljeme dobilo FIS-ovu dozvolu za slalomske utrke

Matej Kačan • nedjelja, 26.12.2021.
Sljeme dobilo FIS-ovu dozvolu za slalomske utrke

Slalomske utrke na Sljemenu dobile su zeleno svijetlo za održavanje nakon što je Crveni spust prekontrolirao FIS-ov povjerenik Emmanuel Couder...

FIS-ova kontrola prošla je Crveni spust na Sljemenu te je dana zeleno svijetlo za održavanje Snježne kraljice, slalomske utrke za skijaše i skijašice. Odluku je potvrdio direktor FIS Svjetskog kupa za tehničke discipline muškaraca Emmanuel Couder.

Kako javlja HRT, Couder je provjerio kvalitetu staze te je iznimno zadovoljan viđenim pa slalomaši mogu krenuti 5. siječnja, a skijašice dan ranije.

" Vrlo sam zadovoljan snježnom situacijom na Sljemenu i viđenim stanjem na stazi. Trenutno na Crvenom spustu ima 70-100 centimetara čvrstog, utabanog, kompaktnog snježnog pokrivača i staza je vrlo kvalitetno pripremljena. Organizatori i djelatnici Skijališta Sljeme pripremili su dobru podlogu i proizveli dostatne količine snijega", kazao je Couder.

Zadovoljstvo je izrazio i direktor Organizacijskog odbora utrke Vedran Pavlek.

" Izrazito sam zadovoljan. Sljemenski Crveni spust nikada nije bio tako rano ovako kvalitetno pripremljen, što su potvrdili naši skijaši i skijašice koji su na Crvenom spustu trenirali zadnjih desetak dana. Količina snijega na Crvenom spustu dovoljna je da izdrži i eventualnu južinu koja je najavljena narednih dana. Iako su temperature više od prosječnih za ovo doba godine, snijega na Sljemenu na stazi ima dovoljno, a imamo čak i rezervnog snijega sa strane za slučaj potrebe. U sljedećim danima ćemo s predstavnicima FIS-a odlučiti kada i kakva će biti završna priprema staze, sve ovisno o vremenskoj prognozi", rekao je.

Zbog epidemioloških prilika nažalost neće biti prisutni navijači. Prva vožnja žeenskog slaloma na rasporedu je 4. siječnja u 12:30, a druga u 16:05. Dan kasnije skijaši u prvu vožnju kreću u 15:30, a u drugu u 18:40.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!