Rukomet

Veron Načinović ne ide na Europsko prvenstvo zbog problema s cjepivom

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.12.2021.
Veron Načinović ne ide na Europsko prvenstvo zbog problema s cjepivom
Foto: Pixsell

Mladi hrvatski pivot Veron Načinović definitivno je otpao iz kombinacija za odlazak na Europsko prvenstvo. Načinović je primio jednu dozu cjepiva, a samo igrači s dvije doze mogu na Euro...

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat morao se odreći za drugi krug priprema Verona Načinovića koji neće moći nastupiti na Europskom prvenstvu. EHF uvjetuje za nastup cijepljenje s dvije doze cjepiva, a Načinović je cijepljen samo jednom.

Izbornik Horvat stoga je pozvao na drugi dio priprema pivota PPD Zagreba Nikolu Grahovca te je pojasnio situaciju s Načinovićem.

"Zabranio mu je liječnik Montpelliera koji tvrdi kako je Veron zaštićen i da drugu dozu može primiti tek u ožujku. Jučer sam razgovarao s Veronom, nije do njega i on bi se odmah cijepio, bez obzira na mišljenje liječnika. Rekao sam mu da ga na žalost ne mogu voditi na ove pripreme, no tko zna za završni dio", kaže Horvat za Večernji list.

Ivan Martinović također se cijepio samo s jednom dozom, ali on će se u narednim danima cijepiti i s drugom dozom tako da s njim nema problema. Dva puta je cijepljen Ivan Pešić, međutim kako je cijepljen sa Sputnjikom, u Njemačkoj ga ne priznaju pa se mora cijepiti dva puta i s drugim proizvođačem.

Uglavnom, čeka nas vrlo neizvjesno Prvenstvo i u pogledu koronavirusa, svjedoci smo da neke reprezentacije već sada imaju problema s pozitivnim testovima, a tko zna što nas očekuje kada sve krene.

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!