Nogomet

Neredi i u Kupu, prolaz upisali bez većih problema Marseille i Monaco

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.01.2022.
Neredi i u Kupu, prolaz upisali bez većih problema Marseille i Monaco

Nedjeljni program u Francuskom kupu okončan je s pet susreta u kojima nije bilo većih iznenađenja, favoriti su izborili prolaz...

Nije moglo bez navijačkih nereda u Francuskoj niti u Kupu. Niželigaš Jura Sud ugostio je St, Etienne, a susret je već u četvrtoj minuti prekinut na više od 20 minuta zbog bakljade gostujućih navijača i skoro pogođenog domaćeg vratara Mensaha.

Nakon povratka na travnjak gosti su odradili posao i slavili s 4:1. Mickael Nade i Arnaud Nordin već u prvih 15 minuta odveli su St. Etienne do vodstva 2:0. U drugom dijelu Moura je smanjio, ali odmah Bakary Sako i Ryad Boudebouz odvode St. Etienne na uvjerljivih 4:1.

Problema nije bilo za Marseille koji je u gostima s 3:0 nadigrao niželigaša Chauvigny. Duje Ćaleta-Car bio je na travnjaku do 85. minute, a dotad je pitanje pobjednika već riješeno.

Na poluvremenu je Marseille vodio 2:0 golovima Arkadiusza Milika i Cengiza Undera da bi u drugom dijelu točku na i stavio Amine Harit.

Bivši klub Nike Kovača, Monaco, s 3:1 je u gostima nadigrao drugoligaša Quevilly. Dobro odrađen posao gostiju za koje je dvostruki strijelac bio Kevin Volland, a jedan pogodak dodao je Wissam Ben Yedder. Kalidou Sidibe bio je jedini strijelac za domaćina.

Reims se pošteno namučio protiv niželigaša Thaona i slavio je tek golom u 93. minuti. Prvoligaša je spasio Fraser Hornby koji je tek ušao u igru i iz prvog kontakta s loptom stigao je do pogotka. Inače, bio mu je to debi u dresu Reimsa i povratak nakon teške ozljede. Reims je od 66. minute imao igrača manje, isključen je Hugo Ekitike.

Francuski kup, šesnaestina finala:
Jura Sud - St. Etienne 1:4
Chauvigny - Marseille 0:3
Quevilly - Monaco 1:3
Thaon - Reims 0:1
Linas-Monthery - Amiens 3:4 penali (3:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!