Košarka

Lakersi povezali još jednu pobjedu, povijesni triple-double Giddeyja u porazu Thundera

Branimir Korać • ponedjeljak, 03.01.2022.
Lakersi povezali još jednu pobjedu, povijesni triple-double Giddeyja u porazu Thundera

Sedam utakmica NBA programa bile su na rasporedu u nedjelju. Los Angeles Lakersi povezali su još jednu pobjedu, a do vrijednog slavlja znatno oslabljeni stigli su Phoenix Sunsi...

Niz od pet uzastopnih poraza za Lakerse je prošlost, sada izgledaju dosta bolje, a novu pobjedu upisali su protiv Minnesota Timberwolvesa. Nije bilo lako, ali stigli su do treće pobjede u zadnje četiri utakmice osiguravši je u zadnjoj četvrtini.

Pukli su nizovi LeBrona Jamesa od sedam uzastopnih utakmica s 30 i više poena te Russella Westbrooka koji je u ovaj susret ušao s četiri uzastopna triple-doublea. Bez obzira na to Lakersi su stigli do pobjede.

James je upisao 26 poena, sedam skokova i pet asistencija, Malik Monk 22 poena, a Westbrook 20 poena i pet asistencija. Kod poraženih Naz Reid ubacio je 23 poena uz 11 skokova, a Anthony Edwards dodao je 18 poena i sedam skokova.

Nakon tri poraza u zadnje četiri utakmice, oslabljeni Phoenix Sunsi bili su odlični na gostovanju kod Charlotte Hornetsa i zasluženo su slavili. Upisali su vrlo uvjerljivu pobjedu 133:99 te su došli na pola pobjede iza vodeće momčadi lige, Golden State Warriorsa.

Sunsi imaju četvoricu igrača u COVID protokolu od čega su dvojica starteri, a i trener Monty Williams je u izolaciji. Bez obzira na sve to, odigrali su sjajnu utakmicu kod vrlo nezgodnog protivnika.

Devin Booker upisao je 24 poena uz sedam skokova, a Jalen Smith dodao je 19 poena i 12 skokova. Kod poraženih LaMelo Ball upisao je 17 poena, a Kelly Oubre 15.

Nakon što je propustio prošlih deset utakmica, na parket se vratio Luka Dončić. Dončić je odmah odigrao kvalitetnu utakmicu i upisao je skoro triple-double te je predvodio Maverickse do 18. ovosezonske pobjede.

Oklahoma City Thunderu nije pomogla još jedna sjajna večer Josha Giddeyja koji je postao s 19 godina i dva mjeseca najmlađi igrač u povijesti lige s upisanim triple-double učinkom.

Po 15 golova za Dallas su postigli Tim Hardaway Jr. i Marquese Chriss (sedam skokova) dok je Dončić dodao 14 poena, deset asistencija i devet skokova. Kod poraženih Giddey je završio sa 17 poena, 13 skokova i 14 asistencija, a po 12 poena dodali su Isaiah Roby i Ty Jerome.

Sacramento Kingsi tijesno su slavili protiv desetkovanog Miami Heata. Iako Miamiju nedostaje poveći broj igrača, do samog kraja bio je u igri za pobjedu. Šest sekundi prije kraja De'Aaron Fox ubacio je dva slobodna bacanja za vodstvo Kingsa, Miami je imao napad barem za poravnanje, ali Jimmy Butler nije pogodio.

Buddy Hield predvodio je pobjednika s 26 poena (7/14 za tricu) i šest skokova, Fox je dodao 24 poena, šest skokova i šest asistencija, a Damian Jones 18 poena i deset skokova. Kod poraženih po 22 poena upisali su Omer Yurtseven (16 skokova) i Tyler Herro (pet skokova), Butler je dodao 21 poen, šest skokova i pet asistencija, a Kyle Lowry 14 poena, pet skokova i 12 asistencija.

Od ostalih susreta svakako treba istaknuti sjajan nastup Jaylena Browna koji je nosio Boston do pobjede u produžetku protiv Orlanda, a Brown je u to ugradio 50 poena i 11 skokova.

NBA:
Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 108:103
Charlotte Hornets - Phoenix Suns 99:133
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 86:95
Sacramento Kings - Miami Heat 115:113
Toronto Raptors - New York Knicks 120:105
Boston Celtics - Orlando Magic 116:111 produžetak
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 108:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros03.01.2022. u 17:39
    Taj Giddey je čudan igrač! Danas je postao najmlađi sa 3x 2, a utakmicu prije je vjerojatno bio i prvi koji je imao double-doble učinak sa nula koševa u povjesti (0p, 10s, 10a).
    tapiros