Rukomet

Jacobsen upozorava: 'Moramo se pridržavati mjera, Prvenstvo u protivnom može prerano završiti'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.01.2022.
Jacobsen upozorava: 'Moramo se pridržavati mjera, Prvenstvo u protivnom može prerano završiti'
Foto: Pixsell

Kao i sve reprezentacije, Danska je također vrlo oprezna po pitanju zaraze koronavirusom. Izbornik Nikolaj Jacobsen upozorava kako jedan zaraženi može napraviti veliki kaos i uništiti danske ambicije na Prvenstvu...

Neke reprezentacije već su na svojoj koži osjetile što može donijeti zaraza koronavirusom. Francuzi odrađuju pripreme bez dijela zaraženih, sjećamo se na Svjetskom prvenstvu u Egiptu što se događalo, a možda i najbolje nedavno na Svjetskom prvenstvu rukometašica gdje je koronavirus imao jako velik utjecaj na plasman Hrvatske.

Danci stoga upozoravaju da zaraza može uništiti ambicije i sve ono na čemu rade na ovim pripremama.

"Svi jako poštujemo koronavirus jer je jako zarazan. Ako vam uđe u momčad, Europsko prvenstvo za vas može završiti prije nego što to želite", ističe Nikolaj Jacobsen.

Većina danskih reprezentativaca već je cijepljena i booster dozom dok ostali imaju barem dvije doze. Mathias Gidsel poručuje kako se svi drže pravila.

"To je nešto o čemu razmišlja cijeli svijet pa tako i mi. Vrlo smo svjesni svih posljedica i jako brinemo jedni za druge. Održavamo distancu i pridržavamo se svega kako bi izbjegli zarazu", dodaje Gidsel.

Danska će na Europskom prvenstvu biti u skupini sa Slovenijom, Sjevernom Makedonijom i Crnom Gorom.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!