Nogomet

Bjelica: 'Vidjet ćemo što ćemo uspjeti realizirati, nije lako dovesti kapitalca u Osijek'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.01.2022.
Bjelica: 'Vidjet ćemo što ćemo uspjeti realizirati, nije lako dovesti kapitalca u Osijek'

Osječani su se okupili na pripremama za novu sezonu, a Nenad Bjelica potvrdio je kako se radi na dovođenju pojačanja, ali ne samo igrača koji će odmah pojačati momčad, već i onih koji bi predstavljali pojačanje i u perspektivi...

Osijek je krenuo s pripremama za nastavak sezone, ali još uvijek ne u punom sastavu. Dio igrača priključit će se kasnije, neki su ozlijeđeni, a o svemu je izvijestio Nenad Bjelica na današnjoj konferenciji za medije.

"Nekoliko igrača poput Kleinheislera, Miereza, Cara i Ndockyta nisu krenuli s nama od prvog današnjeg treninga, oni su dobili dozvolu za kasnije priključenje. Jugović, Nejašmić i Erceg također nisu danas u treningu, Nejašmić ima problema s palcem još od utakmice u Rijeci, Jugović ima problema s petom, a Ercega ćemo postupno uvoditi. Vratio se Ivušić i normalno je počeo trenirati. Otkupili smo Čeberka koji će biti naš član do 2025. godine i to nam je prvi transfer u ovoj polusezoni."

Bjelica priznaje kako se radi na pojačanjima.

"Vidjet ćemo kojim će tempom dolaziti pojačanja. Mi tražimo lijevog beka, krilo i napadača što ne znači da neće doći neki vezni ili obrambeni igrač. U sredini odlaskom Pilja možda se otvara jedno mjesto, ali vraća nam se Brlek i treba vidjeti koliko će Jugović biti odsutan. Gledamo puno igrača, vidjet ćemo što ćemo uspjeti realizirati, nije lako dovesti kapitalca u Osijek."

Puno bure donio je transfer Petra Bočkaja iz Osijeka u Dinamo. Bjelica je objasnio kako se sve izdogađalo.

"Mi u ovih godinu i pol dana nismo imali upite za Bočkaja. 23. smo dobili poziv njegovog agenta koji mi je rekao za interes Dinama, u dva-tri sata smo ispregovarali svotu i dogovorili se. To je došlo iznenadno, ponuda nas je zadovoljila, a Pero je odustao od 30 posto na kojih je imao od transfera te nas agent nije ništa tražio iako ima pravo na deset posto. Tako da cijela suma ostaje klubu, imali su veliku želju za odlaskom. Nezgodno je palo da je to došlo na Badnjak, mislim da je Badnjak za nešto drugo, ali zahvaljujem se Bočkaju na svemu što je dao za Osijek, vrlo je važno kako se ponašao kod nas. Svojim doprinosom nam je pomogao da dođemo na ovu razinu, ali osobno mislim da je u Osijeku dosegnuo svoj limit i da ne bi bio u stanju davati više od ovoga što je davao. S obzirom da je ulazio u zadnju godinu ugovora, mislim da je bio odličan trenutak za transfer. Vrijeme će dati odgovore na sve."

Osim pojačanja koja će odmah pojačati momčad, traže se i igrači koji će u budućnosti igrati važnu ulogu.

"Gledamo i neke mlade igrače, koji bi u perspektivi možda mogli pomoći i u budućnosti biti važni. Na ove tri pozicije tražimo barem dva igrača koji će nas odmah pojačati. Nekada nađeš igrača u Danskoj pa onda dok on sazna se o Osijeku, prođe 15 dana. nekada igrače u ovu ligu ne možeš niti novcem dovući. Teško je i pojačati ovu momčad, jedno su mogućnosti, jedno želje, treće očekivanja..."

Bjelica je istaknuo i kako ne vjeruje u priče mo zabrani transfera nekih klubova prema Osijeku.

"Ne vjerujem da je nekome zabranjeno išta. Puno se pisalo o Lovriću, poslali smo ponudu, ali nismo mogli platiti ono što su oni tražili. Postavili su uvjete koje nismo mogli ispuniti. Iz Dinama smo htjeli jedino Špikića, ali oni nisu htjeli o njemu uopće pregovarati."

Očekivanja za nastavak sezone su jasna.

"Očekujemo od samih sebe da budem bolji nego jesenas. Iako smo bili na visokoj razini igara i rezultata, uvijek može bolje i tome ćemo težiti. Nadamo da će to biti dovoljno za jedan trofej kojeg žarko želimo. Pred nama je četiri tjedna napornog rada, puno puta sam rekao da neke naše nedostatke možemo kompenzirati samo momčadskim duhom, velikim zajedništvom i radom, a onda ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno za ostvariti ono što sanjamo."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!