Tenis

Martić godinu otvorila porazom u Melbourneu, Belgijka bolja u dva seta

Matej Kačan • utorak, 04.01.2022.
Martić godinu otvorila porazom u Melbourneu, Belgijka bolja u dva seta

Nova ženska teniska sezona otvara se turnirima u Australiji, a porazom je novu godinu otvorila Petra Martić premda je bila favoritkinja protiv Belgijke...

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije na pravi način ušla u novu tenisku sezonu i kalendarsku 2022. godinu. Martić je na turniru u Melbourneu poražena veće u prvom kolu, i to od Belgijke Maryne Zanevske.

Premda je bila favoritkinja i 28 mjesta bolje plasirana na WTA ljestvici, Martić nije uzela ni set, a jedini break u drugom setu brzo je ispustila i tako potrošila jedinu šansu za povratkom i pobjedom.

Belgijka je mnogo bolje krenula u meč, odmah je oduzela servis Martić, onda i obranila break loptu na svom servisu i otišla do 2:0. Sačuvala je tu prednost i set zaključila novim breakom za 6:3 nakon što je po break šansu imala i u petom gemu.

Martić je u prvom setu propustila dvije šanse za oduzimanje servisa i povratak u set, ali je zato u drugi odmah krenula breakom. No, Zanevska odmah vraća te je "presjekla" uzlaznu formu Martić.

Potom pri 3:2 hrvatska tenisačica mora spašavati 15:40 na svom servisu i to joj polazi za rukom, ali nije to uspjela naplatiti, već Belgijka u desetoj igri odlazi na 15:40 i koristi treću meč loptu za 6:4.

Nakon sat i pol igre tako je stigla do zaslužene pobjede i u drugom kolu ide na prvu nositeljicu Naomi Osaku koja je u tri seta svladala Alize Cornet i tako se vratila tenisu nakon pauze od četiri mjeseca.

WTA Melbourne, prvo kolo:
Naomi Osaka (Japan, 1) - Alize Cornet (Francuska) 6:4, 3:6, 6:3
Petra Martić (Hrvatska) - Maryna Zanevska (Belgija) 3:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!