Teme tjedna

Konjuh sjajno krenula u Melbourneu i izbacila sedmu nositeljicu

Matej Kačan • utorak, 04.01.2022.
Konjuh sjajno krenula u Melbourneu i izbacila sedmu nositeljicu

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh uspješno je otvorila 2022. godinu. Ona je u prvom kolu turnira u Melbourneu svladala sedmu nositeljicu Terezu Martincovu...

Nakon poraza Petre Martić start ženske teniske sezone za hrvatske predstavnice popravila je Ana Konjuh koja je na WTA turniru u Melbourneu izbacila sedmu nositeljicu Terezu Martincovu.

Čehinja je 48. na WTA ljestvici i bila je favoritkinja, ali Ana je odigrala sjajno nakon teškog početka, nadoknadila je break zaostatka u prvom setu te je odjurila do pobjede i osmine finala.

Vrlo težak je bio početak za Konjuh, već u svom prvom servis gemu morala je čupati 15:40 i ukupno tri break lopte, a kad je to uspjela, ipak je izgubila drugi servis za 3:1 Čehinje.

No, odmah potom kreće bolje razdoblje za Konjuh, uzela je break te nije dopustila da se Martincova odvoji i razmaše, a onda je još jednom obranila 15:40 te ponovila break za 4:3, što je i pretvorila u 6:4 i prvi set.

U drugom setu Konjuh je ta koja je bolje otvorila, oduzela je Čehinji servis za 2:1, ali ova odmah vraća. Nije to pokolebalo Anu, kao ni činjenica da je odmah potom propustila 0:40 i četiri break lopte, već je servis oduzela bez poena Čehinje za 4:3.

Tu prednost nije prosula iako je u osmom i desetom gemu morala spašavati break lopte. Ostala je čvrsta i kvalitetna te zasluženo slavi prvu pobjedu sezone. U drugom kolu igrat će protiv Kaije Kanepi koja je u tri seta svladala Jaqueline Cristian.

WTA Melbourne, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Tereza Martincova (Češka, 7) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!