Košarka

Cibona reagirala na Pavićevićevu uvredljivu izjavu: 'Ona je nesportska i zlonamjerna'

Branimir Korać • utorak, 04.01.2022.
Cibona reagirala na Pavićevićevu uvredljivu izjavu: 'Ona je nesportska i zlonamjerna'
Foto: Pixsell

Iz Cibone su reagirali priopćenjem na uvredljivu izjavu trenera Mornara Mihaila Pavićevića nakon jučerašnjeg dvoboja između Cibone i Mornara...

Nakon pobjede Mornara u Domu Dražena Petrovića protiv ozljedama oslabljene Cibone, trener Barana Mihailo Pavićević, vjerojatno frustriran što nije napravio transfer na ljeto kojem se nadao, ali i izgledom svoje momčadi, okrznuo je Cibonu.

"Da je Gnjidić ljetos došao kod nas u Mornar, sada bi se za njega otimali euroligaši. Žao mi je da jedan talent tako propada", poručio je Pavićević.

Čovjek bi rekao nakon takve izjave da se radi o megatreneru čija je momčad u vrhu lige, a jadni Gnjidić u Ciboni skuplja minute na kapaljku kod trenerske neznalice. Istina je drugačija, a da je Cibona bila kompletna, a ne oslabljena ozljedama trojice ključnih igrača, nismo sigurni da bi taj isti Mornar s daleko većim budžetom, došao do pobjede. Možda bi se proveo kao u prvom susretu u Baru gdje su mu Cibosi održali lekciju.

Nakon takve Pavićevićeve izjave, oglasila se i Cibona priopćenjem:

KK Cibona u cilju zaštite Kluba te našeg stožernog igrača Lovre Gnjidića ovim putem želi izraziti nezadovoljstvo i poslati jasnu poruku osude jučerašnje izjave trenera KK Mornar Bar Mihaila Pavićevića.

Navedena izjava koju smatramo iznimno nesportskom i zlonamjernom, a koja je i svojevrsni presedan u košarkaškom i sportskom svijetu, prije svega najviše govori o osobi koja ju je izrekla. Takve teze, koje su deplasirane i netočne, očito imaju za cilj negativno utjecati na atmosferu u i oko Kluba. Iako možemo samo nagađati povod i razlog takvog nastupa, možemo jasno reći kako su takvi neprimjereni javni istupi samo osnažili naš kolektiv i potvrdili ispravnost odluke Lovre Gnjidića da nastavi razvijati svoju karijeru u KK Cibona.

Vodstvo KK Cibona čini i radit će sve kako bi zaštitila svoje igrače, stručni stožer i čitavi Klub te će nastaviti voditi sportsku politiku koja je usmjerena na razvoj mladih igrača. Lovro Gnjidić svojim je nastupima u KK Cibona potvrdio vlastitu sportsku i ljudsku kvalitetu, a potvrdu igračkog razvoja dobio je izborivši se za mjesto u nacionalnoj košarkaškoj reprezentaciji upravo kao igrač našeg Kluba. Politika prodaje klupskih talenata te štetan način vođena Kluba nisu i neće biti način upravljanja Klubom od strane aktualne Uprave, koliko god to određenim pojedincima očito nije po volji. Uprava i Skupština nastavljaju sa započetim procesom demokratizacije, profesionalizacije upravljanja te osiguravanja stabilizacije poslovanja i financijskog restrukturiranja Kluba, a stabilan kadar igrača te razvoj mladih neke su od osnovnih pretpostavki koje ćemo sustavno provoditi.

KK Cibona kao istinski sportski i košarkaški brend nije i neće, a bez da je prethodno prozvana, komentirati druge klubove i igrače istih. Navedeno smatramo osnovom sportske kulture i fairplaya te se nadamo kako će se na isti način odnositi i svi drugi subjekti u cilju zaštite našeg sporta.

Uprava KK Cibona

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros04.01.2022. u 21:09
    BRAVO! Pljujem po Gnjidiću jer je čovjek jad i bijeda, ali zapravo je ogromni talent kojega u Hrvatskoj ne znaju izbrusiti. To kako igra Gnjidić je prestrašno, a to sve djelo trenera koji ga vode. BRAVO još jednom jer samo ovakve brutalno iskrene izjave mogu nešto pokrenuti u mrtvoj HR košarci!... [više na forumu]
    tapiros