Zimski sportovi

Pavlek: 'Nije ni prva ni zadnja utrka koja se otkazala na dan vožnje'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.01.2022.
Pavlek: 'Nije ni prva ni zadnja utrka koja se otkazala na dan vožnje'
Foto: Pixsell

Vremenski uvjeti na Sljemenu ove godine nisu išli u prilog organizatorima i skijašima. Toplo vrijeme i nedostatak snijega koji je prekasno pao, krivci su za prekid muške utrke...

Iako je staza vizualno izgledala dobro, utrka na Sljemenu ipak nije održana do kraja i morala je biti prekinuta. Problem sa stazom objasnio je Vedran Pavlek koji se jučer i rukama i nogama borio da se utrka održi, a danas se nekako osjetilo da je i on svjestan kako će se teško preko 90 puta spustiti niz stazu.

"Jutros je izgledalo jako dobro, 12 centimetara snijega je palo, a u devet sati se postavila staza. Čistili smo liniju i sve se razvijalo jako dobro. Nakon pregleda staze se govorilo je li treba još nešto raditi, staza je bila dobra, ali Emmanuel Couder je odlučio da se rade voda i sol, a kada to radite nekoliko puta, to nije dobro. Reno Fleiss je mislio da ne trebamo raditi ništa i da bi bila dobra utrka. Plana B i C nema, žao nam je, ponosan sam na ljude koji su ostali, radili su sve moguće. Nije ni prva ni zadnja utrka koja se otkazala na dan vožnje, to je realnost Svjetskog kupa", govorio je Pavlek za HRT.

Pavlek se nadao kako se može utrka i jučer održati.

"Sigurno je bilo bolje danas, prognoza je bila bolja. Mislim da je moglo i jučer, ali plan B je izgledao dobro. Na žalost mi malo odlučujemo, pripremimo stazu, a odlučuje žiri FIS-a."

Pavlek je naglasio kako već kreću pripreme za sljedeću godinu uz nadu kako će vrijeme ovaj put biti bolje.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!