Rukomet

Liječnik reprezentacije: 'Svi Rusi su negativni, a Cindrić nema ni najmanje simptome'

Branimir Korać • četvrtak, 06.01.2022.
Liječnik reprezentacije: 'Svi Rusi su negativni, a Cindrić nema ni najmanje simptome'

Danas je iz EHF-a stigla dobra vijest, broj dana koje igrači moraju provesti u izolaciji nakon infekcije je smanjen i Luka Cindrić i Domagoj Duvnjak trebali bi nastupiti od prvog kola, ako se ne dogodi nešto nepredviđeno...

Hrvatska rukometna reprezentacija u poetak i subotu odigrat će dva prijateljska dvoboja protiv Rusije. Liječnik hrvatske reprezentacije Tomislav Kukin potvrdio je kako su svi Rusi bili negativni na testiranju.

"Rusi su bili negativni na testiranju koje smo organizirali i toga se trebamo bojati."

Kukin je potvrdio kako je EHF promijenio pravila izolacije.

"EHF je i službeno potvrdio kako su uvjet za nastup dva negativna PCR testa pod kojih je prvi rađen najmanje pet dana od početka simptoma te je igrač spreman za igru nakon što spoji drugi negativan test, naravno, ako nema simptoma bolesti. Moram dodati medicinsku opasku, negativan test ne znači i da je igrač sposoban za nastup jer on može fizički i psihički biti nespreman. To ćemo mi procijeniti."

Što se tiče zaraženih hrvatskih rukometaša, situacija ide nabolje.

"Luka Cindrić je odlično, čak i bez najblažih simptoma infekcije dok Duvnjak nije tako odlično, ali kod njega su simptomi blagi. Uz terapiju koju smo poduzeli i sobni način treniranja koji smo organizirali, očekujem pozitivan ishod kod njih."

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!