Tenis

Oglasio se i ATP: 'Situacija oko Đokovića je štetna za sve'

Matej Kačan • utorak, 11.01.2022.
Oglasio se i ATP: 'Situacija oko Đokovića je štetna za sve'

Napokon se povodom kontroverze oko ulaska Novaka Đokovića u Australiju oglasilo i udruženje profesionalnih tenisača ATP, koje je u priopćenju pozvalo na razumijevanje i komunikaciju...

Dok Novak Đoković uživa u plodovima pobjede na sudu, trenira za Australian Open i čeka hoće li Vlada donijeti novu odluku o deportaciji, oko cijele situacije oglasilo se i udruženje profesionalnih tenisača (ATP).

ATP je očekivano pozvao na više međusobnog razumijevanja, kao i na to da pravila oko ulaska u Australiju moraju biti jasnija, a nije izostao ni još jedan poziv na cijepljenje.

"Komplikacije posljednjih dana vezane uz ulazak igrača u Australiju podcrtale su potrebu za boljim razumijevanjem, komunikacijom i primjenom pravila.

Jasno je da je Novak Đoković pri putovanju u Melbourne vjerovao kako je dobio potrebnu medicinsku iznimku kako bi zadovoljio pravila ulaska.

Serija događaja koji su vodili do saslušanja u ponedjeljak je štetna za sve, uključujući i Novakovo stanje i pripremu za Australian Open."

ATP je još jednom pozvao na cijepljenje nakon što su dokumenti i transkripti s Đokovićevog ulaska u Australiju potvrdili da nije cijepljen.

"ATP nastavlja snažno preporučivati cijepljenje svim igračima jer smatramo da je to nužno kako bi sport plovio kroz pandemiju. To se temelji na znanstvenim dokazima sa zdravstvenim koristima, ali i za poštovanje pravila putovanja za koja očekujemo da će kroz vrijeme postati i stroža", kazali su iz ATP-a.

U cijelu priču uključili su se i premijeri pa je Ana Brnabić komunicirala sa Scottom Morrisonom preko telefona, a dogovorena je daljnja komunikacija u vezi odluke oko vize.

Dok se sve to događa, Đoković je krenuo s treninzima pa je u ponedjeljak nakon cijele drame napokon objavio sliku sa svojim timom s teniskog terena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!