Zimski sportovi

Hrvatski brzoklizači osvojili čak osam medalja na natjecanju u Mađarskoj

Sportnet • utorak, 11.01.2022.
Hrvatski brzoklizači osvojili čak osam medalja na natjecanju u Mađarskoj

Pannonia Open 2021-22, završno natjecanje ovogodišnje ISU Danubia Challenge serije natjecanja u brzom klizanju, održano je prošloga vikenda u Budimpešti, a Hrvati su ostvarili veliki uspjeh...

Otkazivanje velikog broja nadolazećih natjecanja diljem Europe, dovelo je u Budimpeštu čak 160 klizačica i klizača iz 26 klubova i 18 zemalja na jedan od posljednjih ogleda prije Svjetskih prvenstava (juniorskog i seniorskog).

Za hrvatsku je olimpijku Valentinu Aščić to bila i posljednja provjera prije odlaska na Zimske olimpijske igre u Peking. S četiri zlatne medalje u pojedinačnim disciplinama i ukupnom poretku, Valentina je potvrdila status hrvatske najbolje klizačice. Srebro i dvije bronce Katarine Burić te srebro mješovite štafete zaokružuju bogat popis od osam hrvatskih medalja.

Velik broj klizača i država sudionica u juniorskoj konkurenciji pretvorio je ovo natjecanje u mini-europsko juniorsko prvenstvo. Hrvatskim juniorima Niki Koprivnjak, Janu Kovačiću i Martinu Prantlu, uz ogled s ponajboljim europskim klizačima, natjecanje je donijelo i priliku za nastup sa svojim starijim kolegama u ekipama ženske i muške štafete.

Objava rang liste nakon cijele serije natjecanja donijela je još lijepih vijesti za Hrvatsku: plasman troje predstavnika na Europa Cup Final natjecanju koje će se održati u veljači.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!