Nogomet

Japanska nogometna legenda našla klub i u 55. godini

HINA, Matej Kačan • utorak, 11.01.2022.
Japanska nogometna legenda našla klub i u 55. godini

Kazoyoushi Miura ne misli stati i našao je novi klub. I malo prije 55. rođendana je bivši igrač Dinama još aktivan, a upravo je potpisao za klub koji vodi njegov brat...

Japanska nogometna legenda Kazuyoshi Miura potpisao je novi ugovor u 55. godini s četvrtoligašem kojeg trenira njegov stariji brat.

Suzuka Point Gettersu se Miura, zvan "Kralj Kazu", pridružio 11. siječnja u 11:11 sati, što je prilično simbolično za napadača koji će nositi broj 11.

Miura, koji će u veljači napuniti 55 godina, rekao je u prosincu da je dobio ponude od nekoliko klubova iz Japana i inozemstva, nakon što je prošle sezone igrao za prvoligaša Yokohama FC u J-League.

Igrač, koji želi igrati do 60. godine, nada se da će imati više utjecaja u svojoj novoj formaciji koju trenira njegov brat Yasutoshi. Japanska zvijezda tijekom svoje dugogodišnje karijere igrala je i u zagrebačkome Dinamu, te u Brazilu, Japanu, Italiji i Australiji.

Ušao je u reprezentaciju 1990., ali je izostao u prvom japanskom nastupu na Svjetskom prvenstvu 1998., unatoč tome što je postigao 55 golova u 89 nastupa. Njegov novi klub Suzuka proslavio se 2019. godine kada je postao prva japanska momčad koju je trenirala žena, Španjolka Mila Martinez.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!