Košarka

Bogdanović prekinuo dvoznamenkasti niz u novom porazu Jazza

Matej Kačan • četvrtak, 13.01.2022.
Bogdanović prekinuo dvoznamenkasti niz u novom porazu Jazza

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović u porazu Utah Jazza ostao je na jednoznamenkastom broju poena, što znači prekid jednog lijepog dvomjesečnog niza...

Utah Jazz ne živi dobre dane u inače sjajnoj sezoni. Covid protokoli i ozljede dostigli su i ovu momčad koja je dugo bila posljednji bastion bez pozitivnih, a sad s nekoliko izostanaka Jazz niže poraze.

Četvrti u nizu stigao je kod kuće protiv Cleveland Cavaliersa koji su slavili dosta lako i bez drame sa 111:91, okruglih 20 razlike. Cijelo vrijeme Cavsi su vodili, a najveći posao napravili su u trećoj dionici kad su plus šest s poluvremena i podigli na 20.

I dalje Jazzu nedostaje Rudy Gobert, a ovaj put nije bilo ni zamjenskog centra Hassana Whitesidea. Ostatak momčadi imao je slab šuterski dan od samo 16/47 za tricu i ukupno 40 posto iz igre.

U sivilo se uklopio i Bojan Bogdanović koji je odigrao 34 i pol minute, ali je uz 3/14 iz igre ostao na devet poena. Prekid je to dugog niza koji traje još od sredine studenog.

Naime, od susreta s Torontom 18. studenog je Bogdanović nanizao 25 utakmica u kojima je nastupio, a da je imao dvoznamenkasti broj poena. U tom periodu propustio je samo jednu utakmicu, još jednu s Torontom, ali nakon 25 dvoznamenkastih brojeva u rubrici poeni u nizu, to je prekinuto.

Kod Cavsa je briljirao Darius Garland. Mladi bek ostvario je prvi triple-double učinak karijere, ubacio je 22 poena uz 15 asistencija i deset skokova. 23 je zabio Lamar Stevens, a 20 Lauri Markkanen.

Kod Jazza je 22 zabio Jordan Clarkson, a raspoložen je s klupe bio i Eric Paschall s 18 ubačaja i sedam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!