Ostali sportovi

Odbojkaši Mladosti još jednom upisali pobjedu protiv Austrijanaca

Sportnet • petak, 14.01.2022.
Odbojkaši Mladosti još jednom upisali pobjedu protiv Austrijanaca
Foto: Pixsell

I u drugoj utakmici Srednjeeuropske MEVZA lige u Domu odbojke, odigranoj u petak 14. siječnja, odbojkaši Mladosti su, kao i dan ranije, pobijedili austrijski Union Raiffeisen Waldviertel. Ovoga puta s 3:0 (19, 22, 14), za razliku od večer prije kada su im prepustili jedan set.

Ivan Zeljković s 15 poena najučinkovitiji u redovima pobjednika, Boris Buša dodao je 13 poena, a ovoga puta trener Radovan Gačič nije mijenjao sastav pa je cijeli dio susreta odigrala prva postava, tek je drugi libero Marko Repek ulazio u prvom setu.

Na kraju se ozbiljan pristup mladostaša očitovao i kroz statistiku: 41 poen u napadu, prema 26 suparnika, 6:3 omjer as servisa, 6:5 u blokovima, dok su u neforsiranim pogreškama momčadi najizjednačenije; Mladost 21, Waldviertel 22.

Kristian Smiljanić, prvi libero Mladosti, nakon susreta je izjavio:

"Ostvarili smo treću pobjedu ovaj tjedan, drugu protiv Waldviertela. Bila je to u potpunosti drugačija utakmica nego li večer ranije. Ušli smo puno koncentriranije u susret, i napravili puno manje pogrešaka nego na prvoj utakmici. Ostvarili smo postavljene ciljeve za ovaj tjedan."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!