Rukomet

Horvat: 'Nas će se pitati protiv Ukrajine, Kuzmanović je pozvan jer s vratarima ne smijemo riskirati'

Matej Kačan • nedjelja, 16.01.2022.
Horvat: 'Nas će se pitati protiv Ukrajine, Kuzmanović je pozvan jer s vratarima ne smijemo riskirati'

Hrvatski rukometni izbornik Hrvoje Horvat već je okrenuo misli prema utakmici s Ukrajinom. On je taj susret najavio, a objasnio je i odluke oko pozivanja novih igrača...

Nakon velike pobjede nad Srbijom i neprospavane noći, izbornik Hrvoje Horvat nastavlja donositi teške odluke i usmjeravati reprezentaciju na teškom Euru. Sav fokus sad je prebačen na treću utakmicu i Ukrajinu.

"Naravno da su noći neprospavane, imamo mnogo stvari oko kojih treba voditi brigu i donositi odluke jer su vremena turbulentna. Spava se ponešto, nije previše, ali će sve biti lakše samo da se stabiliziramo s tim testovima."

Pozvana su nova tri igrača, a izbornik je objasnio rezon za pozivanje svakog od njih:

"Imamo problema s Halilom, ne znamo kad će dobiti dozvolu za nastup jer je dobio lakši potres mozga pa su tu došli Severec i Gojun. Pozvali smo i Kuzmanovića jer je Matej Mandić pozitivan, a Šunjić je bio u sobi sa Srnom. Ne smijemo riskirati s vratarima, igrače u polju možemo još nekako pokrpati, ali vratarsku poziciju ne."

Hrvatska protiv Ukrajine po kvaliteti može i mora očekivati pobjedu, ali samo ako u susret krene maksimalno.

"Ukrajina je ekipa koja nije favorit, to je utakmica u kojoj će se nas pitati neke stvari. Moramo krenuti od sebe, resetirati se i napuhnuti taj balon nakon emotivnog pražnjenja. Od popodne već kreće priprema za Ukrajinu."

Recept za pobjedu i plan igre slični su kao i u prva dva susreta.

"Kao i dosad, treba postaviti dobru obranu, iz te obrane zabiti što više lakših golova da izbjegnemo borbu s tim njihovim teškašima u 6-0 obrani", zaključio je izbornik.

FOTO: Jozo Čabraja/kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!