Rukomet

Lučin: 'Bio je to rukometni spektakl, ali nema vremena za euforiju'

Matej Kačan • nedjelja, 16.01.2022.
Lučin: 'Bio je to rukometni spektakl, ali nema vremena za euforiju'
Foto: Pixsell

Mladi hrvatski rukometaš Tin Lučin nova je hrvatska rukometna zvijezda. Nakon sjajno odrađene utakmice protiv Srbije, Lučin se osvrnuo na predivnu noć, ali je i poručio da nema mjesta i vremena za velika slavlja...

Jedno od velikih pozitivnih iznenađenja na dvoboju Hrvatske i Srbije svakako je bio Tin Lučin. On je iskoračio i odigrao ključnu ulogu te je "preko noći" postao novi heroj nacije.

No, Lučin se time još ne zanosi jer zna da posao nije gotov i da slijedi nova ključna utakmica protiv Ukrajine.

"Malo su se slegli dojmovi, ali su emocije i dalje prisutne. Stvarno velika utakmica, pravi rukometni spektakl, isto tako i na tribinama. Presretni smo što smo ostvarili pobjedu. Još sam nakon utakmice bio na doping testu pa pola poruka nisam ni otvorio, a kamoli odgovorio."

No, od jedne pobjede se ne živi pa se reprezentacija već mora okrenuti prema Ukrajini gdje nam treba pobjeda, ali i dalje ne ovisimo sami o sebi.

"Nema vremena za euforiju i slavlje jer se treba što prije prebaciti na Ukrajinu. Treba se što bolje pripremiti, analizirati ih i nikako se ne opuštati. Iako ne ovisimo sami o sebi, nadamo se da će Francuska dobiti Srbiju, a mi trebamo razmišljati samo o Ukrajini."

Dodatna opasnost na ovom turniru je i koronavirus koji uvelike kroji rostere i šanse pojedinim ekipama.

"Čudna i specifična situacija je s tom Covid pandemijom, doslovno 15 minuta prije utakmice može doći pozitivan nalaz da igrač otpada, kao što se dogodilo sa Srnom i Mandićem. Stvarno ne znam što bih rekao", završio je Lučin.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!