Košarka

Bridges briljirao u Madisonu, Boston preokretom bolji od Pelicansa

Matej Kačan • ponedjeljak, 17.01.2022.
Bridges briljirao u Madisonu, Boston preokretom bolji od Pelicansa

NBA liga i SAD obilježavaju dan poznatog borca za prava Afroamerikanaca, Martina Luthera Kinga, a zato je u NBA mnoštvo utakmica u europski popularnom ranijem terminu...

Matineja dana Martina Luthera Kinga u NBA ligi, tradicionalno bogatog dana ove je godine postavljena u Bostonu gdje su se susreli domaći Celticsi i New Orleans Pelicansi.

Premda su ove sezone u promjenjivoj i razočaravajućoj formi, i takvi Celticsi bili su ogroman favorit protiv Pelicansa koji tavore u donjem domu Zapada, a na kraju je i Boston slavio. No, do 104:92 pobjede došao je odvajanjem tek u posljednjoj dionici.

Jayson Tatum se nakon sporijeg početka zagrijao u drugom poluvremenu, zabio je 21 od svojih 27 poena i inicirao je 22-7 seriju koja je prelomila utakmicu nakon što su Pelicansi vodili u prvom poluvremenu.

Tatum je bio prvi strijelac Bostona, a pratili su ga Jaylen Brown i Dennis Schröder s po 23. Potonji je imao i devet asistencija. Kod Pelicansa je najraspoloženiji bio Jonas Valančiunas s 22 poena i 14 skokova.

Drugi dvoboj ranog termina odigran je u New Yorku gdje su Knicksi dočekali Charlotte Hornetse, a utakmicu karijere odigrao je Miles Bridges. Sjajni krilni igrač Hornetsa vruće je ušao u prvo poluvrijeme i na polovici druge već je imao 28 poena uz 10/12 šut u tom trenutku.

Hornetsi su gazili Knickse i na poluvremenu imaju 18 razlike, u jednom trenutku i 23, ali s Bridges u drugom poluvremenu malo ohladio, u igru su ušle rezerve i Knicksi su do kraja smanjili do 97:87.

Ipak su pali na 22-22 omjer i 11. mjesto Istoka, dok su Hornetsi i dalje jako dobri na sedmom mjestu i 24-20. Bridges je na kraju došao do učinka karijere, zaustavio se na 38 poena i tome je dodao i 12 skokova te pet asistencija.

Od najveće pomoći je s 22 poena, šest skokova i sedam dodavanja bio Terry Rozier, 16 je dodao Gordon Hayward pa se izostanak LaMela Balla nije ni osjetio. Kod Knicksa su po 18 poena imali RJ Barrett i Julius Randle.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!