Nogomet

Prvi izbornički posao: Aljoša Asanović novi izbornik reprezentacije Zambije

Branimir Korać • utorak, 18.01.2022.
Prvi izbornički posao: Aljoša Asanović novi izbornik reprezentacije Zambije
Foto: Pixsell

Reprezentaciju Zambije vodit će u budućnosti Aljoša Asanović, bivši hrvatski reprezentativac. Asanović je stavio potpis na ugovor s Nogometnim savezom Zambije...

Drugi Hrvat koji će sjesti na klupu reprezentacije Zambije bit će Aljoša Asanović. Početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća Zambiju je vodio Ante Bušelić, a sada će je voditi Asanović.

Prva zvijezda ove reprezentacije je napadač Leicestera Patson Daka, a pred Asanovićem je težak posao, pokušat će odvesti Zambiju na veliko natjecanje.

2012. godine Zambija je šokirala Afriku osvojivši Afrički kup nacija, ali u naredna dva izdanja nije uspjela proći niti grupu. Nakon 2015. godine nije se uspjela plasirati niti na završni turnir.

Asanoviću je ovo prvi izbornički posao, trenersku karijeru započeo je kao pomoćnik Slavena Bilića u hrvatskoj reprezentaciji i Lokomotiv Moskvi. Zatim je bio tehnički direktor u Dunajskoj Stredi, vodio je Melbourne Knights, bilo Bilićev pomoćnik u Al Ittihadu te HNS-ov instruktor za dijasporu. U Zambiji je od prošle godine kada je prvo preuzeo ulogu tehničkog direktora, a sada i izbornika.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!