Tenis

Veliko iznenađenje: Crnogorka izbacila pobjednicu US Opena

Matej Kačan • četvrtak, 20.01.2022.
Veliko iznenađenje: Crnogorka izbacila pobjednicu US Opena

Iznenađujuća slavljenica na US Openu, Britanka Emma Raducanu razočarala je na Australian Openu te je poražena u drugom kolu od Crnogorke Danke Kovinić...

Od dvije finalistice posljednjeg Grand Slama prošle sezone, nijedna neće vidjeti treće kolo prvog Grand Slama nove. Nakon ispadanja Leylah Fernandez, u drugom kolu poražena je i pobjednica Emma Raducanu.

17. nositeljica za suparnicu je imala crnogorsku tenisačicu, 98. na svijetu Danku Kovinić koja je nakon velike bitke od preko dva i pol sata i u tri seta ostvarila veliku pobjedu.

U prvom setu Kovinić je napravila veliki posao preokrenuvši sjajan ulazak u meč Raducanu s 3:0 te je uzela prvi set s 6:4, dok u drugom nije uspjela preokrenuti break zaostatka. Izjednačila je na 4:4, ali Raducanu odmah potom oduzima novi servis i sa 6:4 izjednačava u setovima.

U trećem setu ipak je Crnogorka ta koja je prva napravila break za 3:1, i to nakon što je u prvom i trećem gemu spasila ukupno četiri break lopte, ali odmah gubi servis za 3:2. No, ni Raducanu nije na razini početnog udarca pa već za 4:2 vraća break u ruke Kovinić i ova to zadržavado 6:3 i kraja.

U trećem kolu Kovnić bi mogla prijetiti Simona Halep. 14. nositeljica prvo u posljednjem meču četvrtka mora preko Haddad Maije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!