Košarka

Loš dan za domaćine, gosti uzeli sve pobjede, desetkovani Pacersi iznenadili Warriorse

Branimir Korać • petak, 21.01.2022.
Loš dan za domaćine, gosti uzeli sve pobjede, desetkovani Pacersi iznenadili Warriorse

Noćas su u NBA ligi na rasporedu bila samo tri susreta i sva tri otišla su na stranu gostiju. Najveće iznenađenje priredila je oslabljena Indiana pobjedom kod Golden State Warriorsa...

Seriju poraza domaćina otvorio je New York koji je ugostio New Orleans Pelicanse i izgubio 91:102. Pelicansi su na poluvremenu imali svega četiri poena viška, ali onda su odigrali sjajnu treću dionicu, pobjegli na više od 20 poena prednosti i u završnici su zadržali vodstvo i upisali pobjedu.

Jonas Valančiunas predvodio je goste s 18 poena i deset skokova, a Josh Hart dodao je 17 poena i sedam skokova. Kod poraženih po 17 poena upisali su Mitchell Robinson (15 skokova) i RJ Barrett (šest skokova).

Sunsi su odradili odličan posao u Dallasu gdje su upisali pobjedu 109:101. U zadnjoj dionici došli su do velikog preokreta i otišli do pobjede. Susret je prelomljen u potpunosti u završnici. 48 sekundi prije kraja Devin Booker je na zakucavanju zaustavio Finney-Smitha, prvo je dosuđen prekršaj da bi nakon pregledane snimke suci dali loptu Sunsima. Na drugoj strani Chris Paul ubacio je tešku tricu za 107:99 i priči je bio kraj.

Booker je upisao 28 poena i šest asistencija, a Paul je dodao 20 poena i 11 asistencija. Kod Dallasa Dončić je završio s 28 poena, osam skokova, osam asistencija i osam izgubljenih lopti, a Porzingis s 18 poena i 11 skokova.

Oslabljeni Pacersi šokirali su u gostima Golden State Warriorse sa 121:117. Gosti su doputovali bez Malcolma Brogdona, Carisa LeVerta i Domantasa Sabonisa, ali su uzeli veliku pobjedu. Produžetak Pacersima donio je Justin Holiday tricom šest sekundi prije kraja da bi u dodatnih pet minuta Indiana bila bolja.

Indianu su predvodili Chris Duarte s 27 poena i sedam skokova te Holiday sa 16 poena i pet skokova. Kod Warriorsa Stephen Curry završio je s 39 poena i osam asistencija dok je Kevon Looney dodao 13 poena i 15 skokova.

NBA:
New York Knicks - New Orleans Pelicans 91:102
Dallas Mavericks - Phoenix Suns 101:109
Golden State Warriors - Indiana Pacers 117:121 (110:110)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!