Rukomet

Červar: 'Ne slažem se kako se radi s vratarima u Hrvatskoj, mora se raditi i na taktici'

Branimir Korać • subota, 22.01.2022.
Červar: 'Ne slažem se kako se radi s vratarima u Hrvatskoj, mora se raditi i na taktici'
Foto: Pixsell

Lino Červar nije bio zadovoljan onim što je vidio u susretu protiv Crne Gore. Hrvatska je odradila vrlo skromnu utakmicu i na kraju je zasluženo poražena 32:26.

Lino Červar godinama je vodio hrvatsku reprezentaciju i nije mu bilo lako gledati dvoboj protiv Crne Gore. Hrvatska je tu imala očitih problema, a Červar smatra kako su oni bili posebno vidljivi u fazi obrane.

"Nismo pronašli pravo rješenje na tri i četiri. Probalo se s Načinovićem i Sliškovićem na tri, ali nije išlo, nije išlo niti s Gojunom na četiri. Vidi se koliko je nedostajao Željko Musa koji je glavni obrambeni igrač i razlog zašto smo dobili Srbiju", kaže Červar za Večernji list.

Červar ne svaljuje sve na probleme s koronavirusom.

"Ne bih rekao da je to problem, pogledajte Island. Ostali su bez šestorice igrača od čega četvorice iz prve postave i skoro su iznenadili Dansku. Kako zemlja od 450 tisuća stanovnika ima tako velik broj mladih dobrih igrača? Zato što radi i ulaže u sport, a treba dobro izanalizirati radi li se kod nas dobro. Imamo još uvijek dosta starijih igrača koji igraju na najvišoj razini, primjer je i Musa, ali jesmo li napravili išta da stvorimo novog Musu? Sada se postavlja pitanje kako dalje, stvarati reprezentaciju za OI 2024. i SP 2025 ili nastaviti s provjerenim igračima pa gdje nas to dovede. "

Červar je susret protiv Bahreina na Svjetskom prvenstvu pripremao slažući boce i vaze na stolu, pripremao detaljno taktiku i Hrvatska je brzo pregazila Bahrein. No odmah nakon toga kiksala je protiv Argentine.

"Tko zna što je igračima bilo u glavi tijekom susreta s Crnom Gorom, ali činjenica je da se igralo bez žara i sve ono dobro iz susreta protiv Srbije je nestalo."

Svi znaju da Hrvatska ima problema s vratarima, jednostavno dobije premalo obrana da bi oni bili prevaga.

"Ne slažem se kako se radi s vratarima u Hrvatskoj. Oni se moraju pripremati i na taktičkom planu. Simić je znao za svaki naš šut kuda ide pa makar to bio i zicer. On je ludo hrabar vratar, a mi to nemamo. Trebaju nam vratari koji razmišljaju i čitaju protivnika, a ne idu napamet. Oni uglavnom kasne u reakciji i brane naivno."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!