Nogomet

Mavrović: 'Naravno da ćemo dati sve od sebe, ali neće biti jednostavno'

Sportnet, hns.family • ponedjeljak, 24.01.2022.
Mavrović: 'Naravno da ćemo dati sve od sebe, ali neće biti jednostavno'
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatska futsalska reprezentacija nastavlja s pripremama za drugu utakmicu Eura protiv Rusije, a ovaj dvoboj najavio je i izbornik Marinko Mavrović koji očekuje jako težak posao protiv jakog suparnika...

Izbornik hrvatske futsalske reprezentacije Marinko Mavrović, svjestan je zahtjeva koji očekuju njegove igrače u predstojećoj utakmici protiv Rusije. Pritom radi sve da Hrvatska bude u svom najboljem izdanju.

"Napravili smo analizu naše utakmice s Poljskom, vidjeli dobre i loše strane. Danas i sutra ćemo se fokusirati na dvoboj s Rusima. Riječ je o fantastičnoj momčadi koja je redoviti sudionik svih velikih natjecanja na kojima osvaja odličja, iskusnoj reprezentaciji koja slovi kao jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova prvaka i na ovom Euru", ističe Marinko Mavrović, ali pritom vjeruje da njegova momčad ima što reći u toj utakmici.

"Naravno da ćemo dati sve od sebe kako bismo ostvarili povoljan rezultat, ali moramo biti svjesni da to neće biti jednostavno. Evo, vidjeli smo da je Rusija u prvoj utakmici visoko porazila Slovačku, ali Slovaci su u prvom poluvremenu bili u egalu, imali dosta svojih prilika. Međutim, u drugom se poluvremenu dogodio mentalni pad slovačke momčadi koja je doživjela rezultatsku katastrofu. Protiv Rusa ne smiješ imati crnih rupa u igri, jer se u tom slučaju teško vratiti."

Mavrović uoči dvoboja s Rusima najavljuje angažman svih igrača.

"Protiv Rusa moramo proširiti kadar, priliku će sigurno dobiti Čekol i Jurlina, koji nisu igrali protiv Poljske. Moramo vidjeti što s Tihomirom Novakom, u kakvom je stanju njegova ozljeda mišića i ima li smisla forsirati ga protiv Rusije ili ga sačuvati za Slovačku, a to nije jednostavna odluka. Ono što znamo jest da će puno naših igrača protiv Rusije morati biti u najboljem izdanju, nećemo se predati, izaći ćemo na teren bez straha, najvažnije je da damo sve od sebe."

Gdje su Rusi najopasniji?

"Imaju strašnu individualnu kvalitetu na svim pozicijama, analizirali smo rusku momčad do najsitnijih detalja, a i puno smo puta igrali protiv njih. Evo, recimo, jedne zanimljivosti, u Dubrovniku smo remizirali s njima 2:2 u utakmici u kojoj su za njih igrali isključivo ruski igrači. Poslije te utakmice vratili su sve Brazilce, što dovoljno govori koliko nas Rusi ozbiljno shvaćaju. Bacat ćemo se mi na glavu, u to sam siguran, pa što bude", zaključio je Mavrović.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!