Košarka

Sunsi bolji od osakaćenog Jazza, Bullsima tijesna pobjeda

Matej Kačan • utorak, 25.01.2022.
Sunsi bolji od osakaćenog Jazza, Bullsima tijesna pobjeda

Sinoć su u NBA ligi odigrana tek četiri susreta, i to bez hrvatskih košarkaša pošto zbog loma prsta na lijevoj ruci nije bilo Bojana Bogdanovića u sastavu Utah Jazza...

Teško su se Utah Jazzeri bez praktički četiri najbolja igrača mogli nadati pobjedi protiv najbolje momčadi Zapada i lige, prošlosezonskih finalista Phoenix Sunsa. Zbog raznih ozljeda i problema u sastavu Jazza nije bilo Joea Inglesa, Donovana Mitchella, Rudyja Goberta, Mikea Conleyja, kao ni Bojana Bogdanovića.

Bojan ima problema s frakturom prsta na lijevoj ruci pa je ovaj dvoboj propustio, a Phoenix je slavio, premda teže od očekivanog i tek preokretom u posljednjoj dionici protiv borbenih i osakaćenih Jazzera.

Odlučila je 14-2 serija Sunsa početkom i sredinom treće pri 95:91 vodstvu Jazza, i to je dovelo Sunse do 115:109 pobjede u kojoj su maksimalno morali sudjelovati Chris Paul i Devin Booker.

Booker je ubacio 33 poena, dok je Paul imao 27 ubačaja, 14 asistencija i devet skokova. 20 je dodao Cam Johnson, a 16 poena i 13 skokova zamjenski centar Bismack Biyombo.

Kod Jazzera je 22 ubacio Jordan Clarkson, 17 je dodao Trent Forrest, a po 14 Daniel House Jr. i Eric Paschall.

Chicago Bullsi i dalje se bore za vrh Istoka, ali se također bore i s ozljedama i izostancima. Veliku rupu na beku nastalu ozljedama Lonza Balla i Alexa Carusa malo je pokrpao povratak šutera Zacha LaVinea, dok je odmorio DeMar DeRozan.

Čak i takvi Bullsi imali su problema s Oklahoma City Thunderom, momčadi s dna Zapada koja je u četvrtoj dionici krenula u veliki povratak nakon što je u trećoj vodstvo Bullsa bilo i na 28 razlike.

No, serija je stala 2.3 sekunde prije kraja kad je Shai Gilgeous-Alexander promašio tricu za produžetak pa su Bullsi preživjeli i na kraju slavili sa 111:110.

Bullse je na kraju predvodio Nikola Vučević s 26 poena i 15 skokova, Ayo Dosunmu ubacio je 24 uz osam asistencija, a LaVine 23 uz po sedam uhvaćenih i dodanih. Kod poraženih je Gilgeous-Alexander završio s 31 poenom i deset asistencija.

Veliki povratak pokušali su i NY Knicksi protiv Cleveland Cavaliersa i skoro im je uspjelo nadoknaditi 15 poena minusa iz četvrte dionice, no tricama su se ispriječili Kevin Love i Darius Garland u završnici za 95:93 pobjedu, 29. u sezoni za Cavse.

Love je završio s 20 poena uz 11 skokova, dok je Garland imao 13 poena i 12 asistencija. 15 ubačaja i 12 skokova imao je mladi Evan Mobley. Kod Knicksa je prvo ime bio RJ Barrett s 24 poena.

Nove probleme ionako lošoj sezoni Indiana Pacersa nanijeli su NO Pelicansi koji i sami nisu tako sjajni. Tek 18. pobjedu sezone i 31. poraz Pacersima Pelicansi su upisali sa 117:113.

Vodio ih je Jonas Valančiunas sa 16 ubačaja i 12 skokova te šest asistencija, dok je Caris LeVert kod Pacersa imao 19 poena i osam asistencija.

NBA:
Cleveland - NY Knicks 95:93
NO Pelicans - Indiana 117:113
OKC Thunder - Chicago 111:110
Phoenix - Utah 115:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!