Zimski sportovi

Vlhova vodeća nakon prve vožnje veleslaloma u Kronplatzu

Matej Kačan • utorak, 25.01.2022.
Vlhova vodeća nakon prve vožnje veleslaloma u Kronplatzu

Slovakinja Petra Vlhova nastavlja svoj za Mikaelom Shiffrin u borbi za Veliki kristalni globus, a prilika za približavanje je veleslalom u Kronplatzu...

Novi ženski veleslalom u Svjetskom kupu vozi se u skijalištu Kronplatz, a vodeća nakon prve polovice utrke je slovačka predstavnica Petra Vlhova. Ona je vožnju odradila za 59 sekundi i 98 stotinki.

Niz padinu se spustila prva i nitko u prvoj vožnji nije bio brži od nje. 34 stotinke zaostala je Sara Hector, a već treća Mikaela Shiffrin zaostaje preko pola sekunde, 59 stotinki.

Blizu iza nje je Marta Bassino sa 61 stotinkom slabijim vremenom od Vlhove, a prvih pet zatvara Poljakinja Maryna Gasienica-Daniel sa 65 stotinki zaostatka.

Unutar sekunde od vrha je ukupno osam skijašica pa nam to obećava uzbudljivu drugu vožnju. Trenutno vodeća u poretku discipline je Hector, slijedi Shiffrin pa Tessa Worley.

Shiffrin je vodeća u ukupnom poretku, ali pobjeda Vlhove uz pad Shiffrin u poretku u drugoj vožnji mogli bi i donijeti promjenu na vrhu jer razlika je u 52 boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!