Nogomet

Kanjuh: 'Ako budemo pravi, naša pobjeda ne bi trebala doći pod znak pitanja'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.01.2022.
Kanjuh: 'Ako budemo pravi, naša pobjeda ne bi trebala doći pod znak pitanja'
Foto: Pixsell

Hrvatska reprezentacija na Europskom prvenstvu u futsalu u subotu pod 14:30 sati igra protiv Slovačke. Vrlo važan dvoboj u kojem mora ići na pobjedu za prolaz u četvrtfinale, a tamo je vodi i remi...

Hrvatska nakon poraza od Rusije ključnu utakmicu za prolaz u četvrtfinale Europskog prvenstva igra u subotu protiv Slovačke. Neće biti jednostavno, ali i očekivalo se da će to biti utakmica odluka.

"Nakon Rusije smo se dobro odmorili, malo razmislili o svemu. Slijedi utakmica protiv Slovačke za koju smo i prije početka natjecanja pretpostavljali da će biti odlučujuća za plasman u drugi krug natjecanja i četvrtfinale", ističe Davor Kanjuh.

Protiv Rusije je od početka sve krenulo krivim smjerom. Već u drugoj minuti crveni karton za Matoševića pa minutu kasnije vodstvo Rusije, start iz noćne more.

"Izbornik, njegov zamjenik i mi igrači komentirali smo međusobno da možda to jednostavno nije bio naš dan, utakmica se otvorila na krivi način, crveni karton nas je u velikoj mjeri poremetio uako mislim da nismo bili pravi u svim segmentima, a to Rusi itekako znaju kazniti pa je utakmica završila 4:0. Mogli smo bolje, moglo je biti i gore, ali iz te smo utakmice izvukli pouke, nama najbitnija utakmica tek slijedi, a nakon toga ćemo razmišljati za dalje."

Slovaci su proučeni, ali fokus je na igri Hrvatske. Ako ona bude prava, bit će blizu pobjedi.

"Znamo da su izuzetno neugodna momčad, vrlo slična poljskoj reprezentaciji, ali s tom razlikom da imaju kvalitetnijeg individualca Drahovskog, koji je na top razini europskog futsala. Međutim, mislim da ne moramo toliko razmišljati o Slovacima, nego se okrenuti našoj igri. Ako pružimo onoliko koliko znamo i možemo, naša pobjeda ne bi smjela doći u pitanje."

Iako će Hrvatska ići na pobjedu, remi je također opcija i on je također vodi dalje.

"Rezultat nam je sigurno išao na ruku jer nam se otvara još jedna opcija, a to je da nas i remi vodi u četvrtfinale. Međutim, nećemo kalkulirati, protiv Slovačke nas zanima samo pobjeda iako opcija remija naravno ostaje. Postavit ćemo se kao favoriti, što i jesmo i vjerujem da će sve ići svojim tijekom u našu korist."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!