Nogomet

Novak: 'Smatram da smo bolji od Slovaka, ali ne toliko da možemo dobiti bez punog angažmana'

Mihaela Bradovski • petak, 28.01.2022.
Novak: 'Smatram da smo bolji od Slovaka, ali ne toliko da možemo dobiti bez punog angažmana'
Foto: Pixsell

Tihomir Novak jedan je od vođa i najboljih igrača ove reprezentacije, često se susretao sa Slovacima i uvijek izlazio kao pobjednik...

Mečevi između Hrvatske i Slovačke sve su izjednačeniji, upozorava Tihomir Novak koji će peti puit zaigrati protiv Slovačke u dresu Hrvatske.

"Utakmica je odlučujuća, pobjeda i remi vode nas u četvrtfinale. Otkad sam u reprezentaciji, protiv Slovačke smo odigrali četiri susreta i iz sva četiri smo izlazili kao pobjednici. Međutim, treba reći i to da je svaka utakmica bila teža od one prethodne. Dakle, ispada da su nam, sve bliži. Ipak, vjerujem da smo još uvijek bolja momčad i da ćemo to potvrditi na terenu i plasirati se u četvrtfinale."

Što se tiče kvalitete, Slovake stavlja uz bok Poljacima.

"Češka, Slovačka, Poljska, sve je to tu negdje slične kvalitete, smatram da smo mi bolji, ali ne toliko da bi mogli pobijediti bez punog angažmana."

Bit će svakako najvažnije dobro se postaviti i odigrati utakmicu bez kalkulacija.

"Bitno je da budemo spremni, a najvažnije je ne podcijeniti protivnika, ali moramo biti i svjesni svoje kvalitete, izaći na teren i biti hrabri i puni samopouzdanja. U tom slučaju, uvjeren sam da ćemo pobijediti i plasirati se u četvrtfinale."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!