Nogomet

Hrvatska poklonila pobjedu Slovačkoj i ostala bez četvrtfinala

Branimir Korać • subota, 29.01.2022.
Hrvatska poklonila pobjedu Slovačkoj i ostala bez četvrtfinala
Foto: Pixsell

Hrvatska reprezentacija u futsalu nije uspjela izboriti prolaz u četvrtfinale Europskog prvenstva. Podbacila je u ključnom trenutku i upisala poraz od Slovačke...

Hrvatska ipak nije uspjela odraditi posao onako kako se očekivalo. Puno pogrešaka u dvoboju protiv Slovačke koja ih je znala kazniti i na kraju je zasluženo slavila i prošla dalje.

Nedostajali su Hrvatskoj Matošević i Suton, ali bez obzira na to očekivalo se puno više. Ostao je gorak okus jer ova reprezentacija može puno bolje od onog što je danas pokazala.

Vrlo brzo je bilo jasno kako stvari mogu otići krivim smjerom. U osmoj minuti Sekulić je promašio potpuno prazna vrata i odmah je na drugoj strani stigla kazna, Smerička je zabio za vodstvo Slovačke.

Hrvatska se vratila nakon dobre akcije Novaka i Marinovića, potonji je pronašao pred golom Postružina koji zabija za 1:1. Međutim na odmor se ipak otišlo s vodstvom Slovaka, 16 sekundi prije poluvremena zabio je Kozar.

Početak drugog poluvremena nije mogao biti gori. Već u prvoj minuti Drahovsky je opalio izvana i povisio na 3:1, isti igrač dodao je još jedan pogodak, a Smericka u 35. minuti povećao je na 5:1.

Već tada je bilo jasno da Hrvatska tone u poraz, a Matej Horvat i Franko Jelovčić samo su ublažili na konačnih 5:3.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!