Ostali sportovi

ESPN: Tom Brady objavljuje odlazak u mirovinu

Matej Kačan • subota, 29.01.2022.
ESPN: Tom Brady objavljuje odlazak u mirovinu

Po svemu sudeći, glasine su bile istinite. ESPN tvrdi da je Tom Brady donio odluku i okončao svoju veliku, 22 godine dugu karijeru nakon sedam osvojenih naslova...

Nagađanja i glasine koje su se pojavile zadnjih dana nakon poraza Tampa Bayja od LA Ramsa pokazala su se točnima. ESPN-ovi specijalizirani NFL novinari donose ekskluzivnu informaciju kako je Tom Brady odlučio otići u mirovinu.

43-godišnji Brady jedan je od najvećih igrača u povijesti tog sporta i svakako najveći quarterback u povijesti NFL-a, a u mirovinu odlazi nakon duge 22 sezone na vrhunskoj razini.

U ligu je stigao 2000. godine kao tek 199. izbor drafta, biran je u šestoj rundi. Startno mjesto New England Patriotsa preuzeo je 2001. i nije ga ispustio do 2020. i odlaska u Tampu.

Pod trenerom Billom Belichickom i u partnerstvu s Robom Gronkowskim vladao je ligom, a dvojac Brady-Belichick odgovoran je za šest titula prvaka u 20 godina.

Po odlasku u Tampu osvojio je još jednu, u Super Bowlu 2021. godine s 42 ljeta na leđima. Od tih sedam titula, pet puta je bio MVP Super Bowla.

Tome je dodao i tri MVP-a regularne sezone, dvije titule za napadačkog igrača godine, 15 izbora na Pro Bowl, tri izbora u prvu i tri u drugu ekipu sezone.

Po pitanju QB metrika drži brojne rekorde, po bačenim yardima, kompletiranim dodavanjima, dodavanjima za polaganje, startanim utakmicama kao i gotovo svaki rekord za start i pobjedu u doigravanju.

Jedini je quarterback koji je uzeo naslov u tri različita desetljeća, najstariji je MVP Super Bowla, jedini igrač biran u momčadi dva različita desetljeća.

Bradyjeva dugovječnost vjerojatno će ostati nenadmašna, a sposobnost igranja na tako visokoj razini do posljednjeg dana karijere jedinstveno zapamćena u povijesti.

Nakon poraza od LA Ramsa u drugom krugu doigravanja ove godine krenule su priče o mirovini, i one su se na kraju obistinile. Gotova je karijera jednog sportskog velikana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!