Ostali sportovi

Hrvatska završila Grand Prix Portugal u krugu najuspješnijih država

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.01.2022.
Hrvatska završila Grand Prix Portugal u krugu najuspješnijih država

Svakog dana Grand Prixa Portugal hrvatski judo je imao barem jednu predstavnicu ili predstavnika u finalnom bloku natjecanja. U nedjelju je najbliži medalji bio Marko Kumrić (do 100 kg), koji je ostao na korak do bronce.

Nakon zlatne medalje Lare Cvjetko (do 70 kg) i srebrnih uspjeha Ane Viktorije Puljiz (do 52 kg) i Ive Oberan (do 63 kg), Hrvatskoj je još nedostajala još brončana medalja. Blizu je u subotu bila Katarina Krišto (do 63 kg), a do prilike je došao i Marko Kumrić (do 100 kg).

Nedjelju smo započeli s idejom da ćemo na tatamiju prvog IJF World Tour natjecanja u novoj sezoni gledati tri hrvatska imena. Međutim, Ivanu Maranić (preko 78 kg) je zaustavio pozitivni COVID-19 test, a Petrunjelu Pavić (do 78 kg) je na prvom izazovu zaustavila Britanka Reid.

Zato je Marko Kumrić nastavio s jako dobrim nastupima nakon bronce na Grand Prixu u Zagrebu. Wazari je bio dovoljan protiv domaćeg predstavnika Britesa, dok je Splićanin ipponom slavio u četvrtfinalu protiv Azerbajdžanca Karimlija. Polufinale je donijelo za protivnika Švicarca Eicha, koji je bio koncentriraniji i iskoristio svoje prilike za plasman u finale, dok je hrvatskog judaša poslao u borbu za broncu.

Tamo je Kumrić dočekao Gruzijca Beriašvilija, protiv kojeg je najbolji liječnik među judašima i najbolji judaš među liječnicima, krenuo dobro, natjerao ga na kaznu i činilo se da kontrolira ritam borbe. Međutim, jedan brzi napad Gruzijca iznenadio je Kumrića, a zatim je iz wazarija ostao u zahvatu iz kojeg se nije uspio izvući.

Hrvatska je tako ostala na tri medalje i dva peta mjesta čime se nalazi u samom vrhu uspješnih država koje su imale predstavnike u Portugalu. Sljedeća postaja IJF World Toura je Grand Slam Pariz (subota 5. i nedjelja 6. veljače), jedan od najvećih judaših turnira na svijetu.

FOTO: IJF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!