Ostali sportovi

Mladost protiv Lodza po novu pobjedu i dovršetak senzacije

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 31.01.2022.
Mladost protiv Lodza po novu pobjedu i dovršetak senzacije
Foto: Pixsell

Prošli su tjedan odbojkašice Mladosti kreirale prvorazrednu senzaciju u europskim kupovima, u prvom susretu četvrtfinala Kupa CEV pobijedile su u gostima s 3:2 favoriziranu poljsku ekipu LKS Commercecon Lodz.

Omjer snaga obično dobro pogode i brojne kladionice, kod kojih je omjer bio 1 prema 10 u korist Poljakinja. Dakle, malo je tko očekivao ovakav rasplet. Osim valjda samih mladostašica...

Jer, mudri trener Zagrepčanki, Leonard Barić, uljuljkao je domaću ekipu najavama susreta u stilu "ovo je nama nagrada za sve što smo do sada napravili u sezoni", pripremajući se pri tome vrlo ozbiljno da skine još jedan veliki skalp.

Sada, pred uzvrat, u kojem je Mladosti za prolaz dovoljna bilo kakva pobjeda, a u slučaju poraza tu je i zlatni set, Barić više ne može gurati u prvi plan 'pilu naopako' pa će reći:

"Idemo odigrati još jednu pravu utakmicu, idemo još jednom uživati u igri, a naravno da želimo još jednom pobijediti. I ovo nije 'pila naopako' kada kažem da je to nagrada za naš dobar rad cijele sezone. A počeli smo vrlo rano s pripremama, još u srpnju."

Da je u redovima poljske ekipa zavladala nakon poraza panika svjedoči i ekspresna prinova u njihovim redovima, talijanska reprezentativka Valentina Diouf, 203 cm visoka 28-godišnja korektorica koja bi trebala biti njihov jocker za prolaz u polufinale Kupa CEV. Samo, za to će se nešto morati pitati i mladostašice.

"Znamo dobro sastav koji će nam biti s druge strane mreže, proučili smo ih već i za prvi susret, a pogotovo sada za uzvrat, tako da vjerujem da nas ničime ne mogu iznenaditi. I o novoj igračici, ako zaigra, sve znamo. Puno smo radili posljednjih dana na prijemu servisa, to vam mogu otkriti, ali i na još nekim detaljima, tako da potpuno spremni dočekujemo Lodz u uzvratu", rekao je Barić, koji je na posljednjoj utakmici domaće Superlige odmarao glavne poluge.

"U Dubrovnik, koji smo pobijedili s 3:0, nisu putovale reprezentativke, organizatorica igre Klara Perić i srednja blokerica Martina Šamadan, a Josipu Marković nisam uvodio u igru, tako da su utakmicu iznijele neke druge igračice. Dubrovnik je još jedno dugo putovanje, osam sati autobusom, nakon što smo se u Poljsku vozili 12. Ali, ne žalimo se, ekipa je spremna za još jedan podvig. Jer, sada Poljakinje moraju napasti, a mi – još jače."

Klara Perić, kapetanica, pozvala je navijače da ih podrže u ovoj iznimno važnoj utakmici za njih, a direktor kluba Darko Antunović dodao:

"Zbog epidemioloških mjera u dvorani može biti najviše 160 navijača, naravno, svi s covid potvrdama. Nadamo se da će i taj broj biti dovoljno glasan i bučan da podrži naše djevojke do još jedne pobjede. Najavili su se i neki gostujući navijači, no njihov će broj ovisiti o tim epidemiološkim mjerama koje kod nas vladaju."

Mladostašice su i u sezoni 2019/20. stigle do čevrtfinala Kupa CEV, i tada su im suparnice bile Poljakinje, Chemic Police, no tada su u oba susreta izgubile 0:3. To je ujedno bila i prva pandemijska godina, tako da je natjecanje stalo u toj fazi, pa se polufinalni susreti više nisu niti igrali.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!