Nogomet

Južna Koreja na Svjetskom prvenstvu, Ivankovićev Oman definitivno otpao

Branimir Korać • utorak, 01.02.2022.
Južna Koreja na Svjetskom prvenstvu, Ivankovićev Oman definitivno otpao

Odigrani su susreti osmog kola azijskih kvalifikacija. Ranije je nastup na Svjetskom prvenstvu osigurao Iran, a sada mu se priključila i Južna Koreja...

Iran je u prošlom kolu osiguran odlazak na Svjetsko prvenstvo, a novu pobjedu upisao je protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata s 1:0 i tako nastavio niz pobjeda.

Tri boda Irancima donio je Mehdi Taremi, junak dvoboja i protiv Iraka, a Dinamov bek Sadegh Moharrami zaradio je dva žuta kartona i već u 49. minuti napustio igru.

Još jedna reprezentacija koja je osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu je Južna Koreja koja je slavila s 2:0 kod Sirije. Zaslužena pobjeda Koreje koju su do tri boda predvodili golovima u drugom dijelu Kim Jin-Su i Kwon Chang-Hoon.

Vrlo važnu pobjedu ostvario je Japan koji je s 2:0 slavio protiv Saudijske Arabije i spriječio je u osiguravanju mjesta na SP-u.

U završnici prvog dijela Takumi Minamino dodao je Japan u vodstvo, a odmah na startu drugog dijela Junya Ito postavio je konačnih 2:0.

Dva puta Australija je vodila u gostima kod Omana, ali ona puta domaćin se vratio. Tako je Oman izborio remi 2:2, ali unatoč njemu nije uspio proći dalje. Jamie Maclaren i Aaron Mooy zabijali su za goste dok je Abdullah Fawaz s dva gola vraćao Oman.

Skupina A, osmo kolo:
Iran - UAE 1:0
Sirija - Južna Koreja 0:2
Libanon - Irak 1:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Skupina B, osmo kolo:
Japan - Saudijska Arabija 2:0
Oman - Australija 2:2
Vijetnam - Kina 3:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!