Nogomet

Urugvaj i Ekvador do važnih bodova, Čileu ostala nada za plasman

Matej Kačan • srijeda, 02.02.2022.
Urugvaj i Ekvador do važnih bodova, Čileu ostala nada za plasman

Sinoć su u Južnoj Americi odigrani susreti 16. kola tamošnjih kvalifikacija za SP. Pobjede su ostvarili Brazil i Argentina koji su se plasirali, a velika se borba vodi za ostala mjesta...

Iako su već ostvarili svoj plasman u Katar, Argentinci u 16. kolu nisu imali milosti protiv Kolumbije te su 1:0 slavljem upisali svoju desetu pobjedu, a šanse Kolumbijaca sveli na minimum.

Lautaro Martinez pogodio je u 29. minuti za pobjedu Argentine koja je stigla s igračima mahom iz Serie A, a nije bilo ni Lea Messija. Kolumbija je dva kola do kraja ostala sedma sa 17 bodova, četiri manje od petog Perua koji zasad ide u razigravanje.

Peru se približio Čile koji će u posljednja dva kola tražiti taj dodatni skok. Razlika je bila četiri boda, a sad je dva jer Čile je svladao Boliviju u gostima. Alexis Sanchez zabio je dva gola, Marcelino Nunez Espinoza dodao jedan u pobjedi od 3:2, dok su za domaćina zabijali Enoumba i Moreno.

I Bolivija je tako ispala iz kombinacija jer je ostala na 15 bodova, trebala joj je pobjeda za šanse. Važnu pobjedu ostvario je i Urugvaj koji će po svemu sudeći direktno u Katar.

Urugvajci su deklasirali Venecuelu s 4:1, pogotke su zabijali Bentancur, De rrascaeta, Cavani te Luis Suarez za čvrsto četvrto mjesto Urugvaja uz šansu za daljnji skok.

Naime, treće mjesto brani Ekvador koji je remizirao s petim Peruom. Peruanci su došli do prevažnog boda pogotkom Floresa u 69. minuti nakon što je Estrada

Susret koji je nosio najmanju težinu po pitanju plasmana onaj je Brazila i Paragvaja. Brazilci su već u Kataru, Paragvajci šanse nemaju pa je sve prošlo glatko za Brazilce.

Raphinha u 28., Coutinho u 62. te u završnici "na brzinu" Antony i Rodrygo u 86. i 88. donijeli su pobjedu prvoplasiranim Brazilcima kojima samo tri utakmice nedostaju da prođu kvalifikacije kao neporaženi.

Kvalifikacije za SP 2022. Južna Amerika:
Bolivija - Čile 2:3
Urugvaj - Venecuela 4:1
Argentina - Kolumbija 1:0
Brazil - Paragvaj 4:0
Peru - Ekvador 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!