Ostali sportovi

Lodz je već zaboravljen, Mladost je okrenuta misiji prolaska u polufinale Kupa Hrvatske

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 02.02.2022.
Lodz je već zaboravljen, Mladost je okrenuta misiji prolaska u polufinale Kupa Hrvatske
Foto: Pixsell

Nakon vrhunske utakmice u četvrtfinalu Kupa CEV, odigrane u utorak u Domu odbojke, kojom su u dva susreta odbojkašice Mladosti nadigrale favoriziranu poljsku ekipu Commerceone Lodz, gdje je zlatni set doista bio zlatan za Zagrepčanke, pulenke trenera Leonarda Barića okreću se novom četvrtfinalnom susretu.

Protiv Poljakinja mladostašice su slavile s 3:2 u Lodzu, suparnice su im uzvratile jednakom mjerom u Zagrebu, pa je zlatni set presudio, u kojem su domaće slavile sa 15:11.

Ali, ritam utakmica toliko je zgusnut za mladostašice, koje u ovoj sezoni igraju na četiri fronta, i na svakom se jednako dobro bore, da nema vremena čak niti za proslavu velike europske pobjede kojem su ušle u polufinale drugog po važnosti europskog kupa, što se još nije dogodilo u ovom stoljeću.

Naime, u četvrtak 3. veljače u Vukovaru, u 19:30 sati, mladostašice igraju još jedno četvrtfinale, još jedan susret kojim žele izboriti polufinale. Očekuje ih domaća ekipa Enna Vukovar u Kupu Hrvatske Snježana Ušić, ekipa koju su nedavno, 17. siječnja, u zaostaloj utakmici 10. kola Superlige pobijedile s 3:0 (13, 15, 20). No, znaju dobro Zagrepčanke da to nije isti naboj, da je to sada potpuno druga utakmica.

Trener Mladosti Leonard Barić, koji se odmah nakon silne sreće zbog pobjede nad Poljakinjama morao prebaciti u ozbiljan mode pripreme susreta za Vukovarke, pred taj susret zbori:

"Nema vremena za slavlje, jer u ovom tjednu nas još čeka susret u Vukovaru, za polufinale Kupa Hrvatske, ali i gradski derbi s trećeplasiranim Dinamom u nedjelju u 19:30 u Domu odbojke. A sljedeći je tjedan MEVZA liga..."

Sreća je bila opipljiva u njegovom glasu nakon pobjede nad ekipom iz Lodza.

"Sretni smo jako nakon pobjede nad Poljkinjama, vidjeli smo da ovo što radimo pije vodu. Jer, ući među četiri u Europi, ili još bolje, kada pogledamo tko je ostao iza nas, od Talijanki, Ruskinja, onda je ovo stvarno podvig. Ali, djevojke su to svakako svojim trudom i zalaganjem zaslužile. Baš smo ginuli za svaki poen. Pokazali smo da smo tvrdi orah, i da pobjeda u Poljskoj nije bila slučajnost."

No, odmah je nakon velike europske pobjede Enna Vukovar ušla u fokus. "Mi smo i na prošlu utakmicu u Dubrovnik išli maksimalno koncentrirani, a one su posljednje na tablici, tako da ne treba niti isticati posebno da ćemo se i za Vukovarke dobro spremiti. Naši se ciljevi ostvaruju, a Kup Hrvatske je jedan od njih. Ako pobijedimo u ovoj jednoj utakmici, u polufinalu onda igramo s Marinom Kaštela koja nam dolazi u Dom odbojke. Dakle, pobjedom u Vukovaru ulazimo među četiri ekipe u domaćem Kupu, sada smo ušli među četiri u Europi, nakon pobjede nad Kamnikom također ćemo doći među četiri u Srednjeeuropskoj MEVZA ligi. Znači, ide sve po planu..."

Natalia Tomić, primačica-pucačica koja je svih šest setova odigrala u postavi, po vlastitom priznanju, "prvi puta u karijeri šest setova u komadu", imale je 12 poena protiv Poljakinja, od čega četiri blokom, potvrđuje trenerove riječi o slavlju, točnije, o nedostatku vremena za slavlje:

"Ne, nema vremena za slavlje, ali navikle smo na to, na ovakav naporni ritam. Samo se nadam da ćemo pružiti ponovno odličnu partiju u Vukovaru i ući u polufinale Kupa Hrvatske."

Posljednji su se puta Mladost i Enna Vukovar susreli u četvrtfinalu Kupa Hrvatske u sezoni 2014/15. kada su Zagrepčanke slavile u oba susreta s 3:0, jer se tada četvrtfinale igralo na dvije utakmice. Mladostašice su tada na završnom turniru krajem prosinca u Rovinju u polufinalu dobile Poreč s 3:1 te istim rezultatom Marinu Kaštela u finalu.

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!