Košarka

Jazz napokon slavio, Bogdanović među najboljima usprkos slabom šutu

Matej Kačan • četvrtak, 03.02.2022.
Jazz napokon slavio, Bogdanović među najboljima usprkos slabom šutu

Bojan Bogdanović protiv Denvera nije bio šuterski pretjerano raspoložen, ali je ipak među najzaslužnijima za prekid neugodnog niza od pet poraza svog Utah Jazza...

Utah Jazz koji i dalje muku muči s izostancima i ozljedama ipak je uspio, nakon pet utakmica i vezanih poraza, upisati pobjedu. Jazzeri su sa 108:104 svladali Denver za drugu pobjedu u posljednjih devet utakmica od 17. siječnja.

Opet u redovima Jazza nije bilo nekolicine igrača. Joe Ingles gotov je sa sezonom, na Mitchella i Goberta još se čeka, a ovaj put nije bilo ni zamjenskog centra Hassana Whitesidea ni prvog igrača s klupe Jordana Clarksona.

No, i bez njih je Jazz stigao do pobjede, ponajprije borbom, skokom i obranom te je vodio kroz većinu susreta. No, u posljednjoj dionici pogonjeni tricom Nuggetsi dolaze do 97:97.

Denver je potom počeo gubiti lopte u napadu, a Rudy Gay vodi 9:2 seriju koja je prelomila susret i donijela Jazzerima vodstvo od sedam razlike na ulasku u posljednju minutu te na kraju i pobjedu.

Kod Ute je bilo mnogo podjednakih, bila je to momčadska pobjeda, a među raspoloženijima je bio i Bojan Bogdanović. Hrvatski je košarkaš bio jedan od trojice s 15 poena, igrao je 34 i pol minute i šutirao 5/16 iz igre i 5/5 bacanja, a imao je i sedam skokova i dvije asistencije.

Kao i on su zabili Gay i Royce O'Neale, dok je Mike Conley imao 17 poena i pet asistencija, a Trent Forrest 18 poena i osam dodavanja.

I Nuggetsi su imali veliki izostanak, nije bilo Nikole Jokića koji je proglašen i za igrača mjeseca na Zapadu, a zato je inicijativu preuzeo novopridošli Bryn Forbes s 26 poena. 15 je imao Monte Morris.

NBA:
Utah - Denver 108:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!