Tenis

'Nespremni' Medvjedev otkazao Rotterdam, mijenja ga Murray

Matej Kačan • četvrtak, 03.02.2022.
'Nespremni' Medvjedev otkazao Rotterdam, mijenja ga Murray

Rus Daniil Medvjedev nije spreman za povratak tenisu nakon poraza u finalu Australian Opena pa je otkazao nastup u Rotterdamu, a mijenja ga veteran Andy Murray...

Prestižni ATP 500 turnir u Rotterdamu ostao je bez svog prvog nositelja, Rusa Daniila Medvjedeva, ali je zato dobio dva veterana i bivša prvaka s pozivnicama.

Naime, Medvjedev još nije spreman za igru i oporavlja se od napora na Australian Openu kojeg je izgubio u maratonskom finalu protiv Rafaela Nadala, a umjesto njega u ždrijeb ulazi Andy Murray.

Osim Škota, pozivnicu je dobio i Francuz Jo-Wilfried Tsonga koji mijenja Talijana Jannika Sinnera. Sinner ne može putovati u Nizozemsku zbog zaraze Covidom.

"Nažalost, neću moći igrati u Rotterdamu. Tek sam se vratio iz Australije i nisam spreman za natjecanje. Rotterdam mi je jedan od najdražih turnira i Richard (organizator) čini sjajan posao za igrače. Radujem se povratku u budućnosti", poručio je Medvjedev.

Murray je turnir osvojio 2009. pobjedom nad Nadalom, dok je Tsonga 2017. svladao Davida Goffina. Ranije su turnir otkazali i Roberto Bautista-Agut te hrvatski tenisač Borna Ćorić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!