Ostali sportovi

Barbara Matić i Zlatko Kumrić na velikom Grand Slamu u Parizu

Sportnet, Branimir Korać • petak, 04.02.2022.
Barbara Matić i Zlatko Kumrić na velikom Grand Slamu u Parizu

Još se nisu slegli dojmovi nakon odličnog otvaranja sezone na Grand Prixu Portugal, a već stižu nova judaška uzbuđenja. Na jednom od najvećih turnira, Grand Slamu Pariz, nastupaju dva jaka hrvatska imena, Barbara Matić (do 70 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).

Hrvatske judoke su ušle u sezonu osvojivši čak tri medalje na Grand Prixu Portugal, nakon čega su odradili i uspješne pripreme u Coimbri. Zlato Lare Cvjetko (do 70 kg) te srebra Ane Viktorije Puljiz (do 52 kg) i Ive Oberan (do 63 kg) nagovijestili su zanimljiv olimpijski ciklus koji završava Igrama u Parizu 2024. godine.

Nastavak nastupa na IJF World Touru, "portugalska ekipa" će imati na turnirima krajem ožujka i početkom travnja, a do tad će ovaj vikend (subota 5. i nedjelja 6. veljače) navijati za nešto iskusnije kolege. Dok se s najavnih vizuala za Grand Slam Pariz smiješi i svjetska prvakinja Barbara Matić (do 70 kg), splitski dvojac Matić-Kumrić očekuju ždrijeb natjecanja (petak u 14 sati, uživo na live.ijf.org).

"Prvi turnir nakon bazičnih priprema i rada u teretani. Vidjet ćemo u Parizu koliko nam još treba do vrhunske forme. Prema prijavama bit će ovo jak turnir, što je i ljepota Pariza. Ništa nećemo dobiti besplatno, a kvalitetu imamo, tako da idemo borbu po borbu pa ćemo vidjeti za što je to dovoljno u tu nedjelju", najavio je "judaški Wimbledon" izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

Barbara Matić se u potpunosti oporavila nakon COVID-19, a zdravstvena situacija je dobra i kod Zlatka Kumrića.

Hrvatski dvojac nastupa u nedjelju 6. veljače. Kvalifikacije u nedjelju, od 11 sati, možete pratiti uživo na live.ijf.org, a finalne blokove oba dana natjecanja, od 17 sati, uživo prenosi Sportska televizija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!