Ostali sportovi

Ivan Rančić i Goran Zec najavljuju vrlo zanimljivo 14. kolo Superlige

Sportnet, Branimir Korać • petak, 04.02.2022.
Ivan Rančić i Goran Zec najavljuju vrlo zanimljivo 14. kolo Superlige
Foto: Pixsell

14. kolo Superlige u konkurenciji odbojkašica i odbojkaša donosi niz zanimljivih dbvoboja u kojima je teško prognozirati pobjednika...

Jedan od naših najboljih i najpredanijih odbojkaških stručnjaka, bivši izbornik Ivan Rančić, dugogodišnji trener Ribola Kaštela s kojima potpisuje najbolje rezultate ovoga kluba, ovog vikenda ugošćuje vodeću momčad Mladosti.

RIBOLA KAŠTELA – MLADOST, subota 5. veljače u 17.00 sati

"Mladost je po meni najkvalitetnija momčad ove sezone u Superligi i to ne samo zbog rezultata u domaćem prvenstvu nego i zbog toga što su konkurentni sa svima u MEVZA ligi, a sjajno su igrali i u Kupu CEV. To je momčad koja ima europski rejting, imaju tu nekoliko jakih igrača, poput Buše, Franca, Nikačevića, Višića. Očekujem dobru utakmicu protiv favoriziranih gostiju, očekujem da damo svoj maksimum i u tom slučaju možda možemo susret dovesti u svakom setu u neizvjesnu završnicu. Za to će nam trebati najprije jaki i agresivni servis."

MURSA OSIJEK – ROVINJ, subota 5. veljače u 18.00 sati

"Tu je po meni jasna situacija. Mursa je iza Mladosti druga naša momčad po kvaliteti u Superligi i definitivni favoriti za još jednu pobjedu protiv Rovinja."

ZADAR – MARSONIA, subota 5. veljače u 17.00 sati

"Zadrani su mlada momčad sklona oscilacijama, dok je Marsonia promjenom trenera i dolaskom Pavla Šimića puno dobila, što se vidjelo i u prošlom kolu kada su izgubili tek u pet setova od favoriziranog Centrometala. Dakle, ovo bi mogla biti još jedna vrlo zanimljiva utakmica."

CENTROMETAL – KITRO VARAŽDIN, subota 5. veljače u 18.00 sati

"Ovo je po meni možda i najzanimljivija utakmica, to je lokalni derbi koji uvijek izaziva povišene tenzije, i gdje je krajnji rezultat uvijek neizvjestan, bez obzira na trenutni plasman bilo koga na tablici. Iako su i tu izjednačeni, s po osam pobjeda svaki. Ali, dao bih malu prednost Varaždincima, koji su dolaskom Josipa Vojaka jako puno dobili na kvaliteti."

GORICA – SISAK, subota 5. veljače u 13.00 sati

"Prednost dajem Sisku, iskusniji su i pogotovo puno bolji obrambeno. Gorica je novak u ligi, nisu do sada nikoga pobijedili i nisu do sada puno pokazali."

SPLIT – RIJEKA, subota 5. veljače u 17.00 sati

"Također vrlo zanimljiva utakmica, kao i mnoge u ovom kolu u kojoj ima dosta nepoznanica. Igor Omrčen postao je trener odbojkašica Splita, što valjda znači da ne igra više, a s druge strane, Riječani u Sandru Dukiću imaju veliku prevagu u kvaliteti."

Odbojkašice Karlovca, novakinje u Superligi, u sredini su tablice, sa šest pobjeda i isto toliko poraza te jednim susretom manje. Ispred njih su Kaštela, s istim brojem pobjeda i jednim porazom više, ali i 21 bodom prema 16 Karlovčanki. Upravo se u ovom 14. kolu ove dvije ekipe sastaju, a domaćin utakmice, trener Karlovca Goran Zec, o tom i svim ostalim susretima govori:

KARLOVAC - KAŠTELA, subota, 5. veljače, 19.00 sati

"Kaštela su moćna i fizički dominantna ekipa i favoriti su u ovom susretu. Ali, ako se mi budemo držali dogovora i ako damo svoj maksimum, možemo utakmicu dovesti u fazu da odlučuje svaki i najsitniji detalj te da u konačnici to prevagne na našu stranu. Mala je nepoznanica kako ćemo reagirati kao ekipa nakon što je sedam igračica bilo u izolaciji zbog Covida 19 u posljednje vrijeme. Nadam se da to neće ipak ostaviti prevelikog traga."

VELI VRH - OSIJEK, subota, 5. veljače, 20.00 sati

"Vrlo zanimljiva utakmica koja po tko zna koji puta potvrđuje tezu o velikoj izjednačenosti Superlige ove sezone. Možda je tu mala prednost pred Osijekom, zbog iskustva, jer je Veli Vrh novi u ovoj ligi, no s druge strane, Osječanke još nisu u drugom dijelu Superlige odigrale niti jednu utakmicu zbog korona krize. U svakom slučaju, vrlo neizvjesna utakmica."

ENNA VUKOVAR - BRDA, nedjelja, 6. veljače, 18.00 sati

"Vukovarke su tu po rejtingu svakako favoriti za pobjedu, Brda su ipak u donjem domu, ali nikad se ne zna kakav dan može imati pojedina ekipa. Ujedno, obje ekipe još u drugom dijelu sezone ne znaju za pobjedu."

DUBROVNIK - MARINA KAŠTELA, nedjelja, 6. veljače, 16.00 sati

"Najmanje dvojben susret u ovom kolu, Marina Kaštela tu je izraziti favorit, pa očekujem sigurnu pobjedu od 3:0."

MLADOST - DINAMO, nedjelja, 6. veljače, 19.30 sati

"Igračka kvaliteta apsolutno je na strani Mladosti, one su i najizraženiji favoriti za osvajanje naslova prvakinja. No, Mladostašice imaju iznimno zgusnut raspored, osim Superlige nastupaju i u domaćem Kupu, ali i Kupu CEV i MEVZA ligi, tako da imaju po dvije, tri utakmice tjedno, što jako troši. I to možda može biti prilika za Dinamo, iako sam siguran da u Mladosti ništa neće prepustiti slučaju. No, ovo bi mogao biti susret koji ide i u pet set iako bih ja osobno prognozirao pobjedu Mladosti od 3:1."

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!