Ostali sportovi

Therese Johaug pomela konkurenciju i uzela prvo zlato u skijaškom trčanju u Pekingu

Mihaela Bradovski • subota, 05.02.2022.
Therese Johaug pomela konkurenciju i uzela prvo zlato u skijaškom trčanju u Pekingu

Sjajna Norvežanka Therese Johaug pobjednica je skiatlona na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Johaug je slavila s pola minute prednosti nad Ruskinjom Neprjaevom...

Ženski skiatlon sastoji se od 7.5 kilometara klasičnim pa 7.5 kilometara slobodnim stilom, a u ekstremnim uvjetima u Pekingu pobjedu je odnijela Therese Johaug.

Johaug je apsolutno deklasirala konkurenciju, posebno nakon prelaska na slobodni stil kada je u jednom trenutku imala gotovo minutu prednosti nad prvim pratiteljicama. U završnici je malo popustila, nije bilo nikakve potrebe za pritiskanjem te je slavila "samo" s 30 sekundi prednosti.

Johaug je tako stigla do svoje četvrte olimpijske medalje i drugog zlata nakon što je 2010. godine uzela najsjajnije odličje u štafeti. Četiri godine kasnije bila je brončana na deset kilometara i srebrna na 30 kilometara dok je u skiatlonu ostala za sekundu bez odličja završivši na četvrtom mjestu.

Na Olimpijskim igrama u Pjongčangu nije nastupila nakon što je bila pozitivna na anabolički steroid te je bila suspendirana na 18 mjeseci.

Ovdje je apsolutno izdominirala i uvjerljivo slavila, a iza njenih leđa vodila se velika bitka za srebro koju je dobila Natalia Neprjaeva s tri desetinke prednosti nad Austrijankom Teresom Stadlober.

Zlatna s prošlih Olimpijskih igara u ovoj disciplini, Šveđanka Charlotte Kalla, završila je na 19. mjestu s tri minute i 40 sekundi zaostatka dok je brončana iz Južne Koreje, Krista Pärmäkoski, završila na sedmom mjestu.

Skiatlon:
1. Therese Johaug (Norveška) 44:13.7
2. Natalia Neprjaeva (ROC) +30.2
3. Teresa Stadlober (Austrija) +30.5
4. Kerttu Niskanen (Finska) +36.1
5. Frida Karlsson (Švedska) +42.5
6. Jessie Diggins (SAD) +50.5
7. Krista Pärmäkoski (Finska) +58.4
8. Anastasia Rigalina (ROC) +1:17.2
9. Delphine Claudel (Francuska) +1:17.8
10. Ebba Andersson (Švedska) +1:27.6
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!