Nogomet

Chelsea i West Ham se provukli u nadoknadi, City i Everton vrlo uvjerljivi

Matej Kačan • subota, 05.02.2022.
Chelsea i West Ham se provukli u nadoknadi, City i Everton vrlo uvjerljivi

Dosta uzbuđenja, a skoro i velikih iznenađenja bilo je na dvobojima šesnaestine finala FA Kupa. Na rubu su živjeli londonski klubovi Chelsea i West Ham, ali su preživjeli...

Na rubu da ponove sramotu Manchester Uniteda od petka u šesnaestini finala FA Kupa bili su Chelsea i West Ham, ali su preživjeli. Pogotovo to ide Čekićare koji su išli u goste niželigašu Kidderminsteru i provukli su se s dva gola u nadoknadama.

Naime, poveo je domaćin u 19. minuti preko Pennyja, ali se u produžetke ide nakon što je Declan Rice zabio u prvoj minuti po isteku regularnog dijela. Dugo ni u produžetku nije bilo golova, ali se opet u prvoj minuti ukazao Jarrod Bowen te je zabio za 2:1 i prolaz.

Nikola Vlašić igrao je do 77. minute, dok je Mateo Kovačić u igri bio pet minuta duže za svoj Chelsea protiv Plymoutha, dvoboju koji je također riješen u produžetku.

Cesar Azpilicueta zabio je za Chelsea u 41. i poništio gol Gillespheyja iz osme minute, a u produžetku je Marcos Alonso postavio 2:1. Imali su gosti u 118. šansu iz penala opet izjednačiti, ali je Hardie zapucao šansu.

Vrlo uvjerljivo svoje su obveze odradili Manchester City i Everton. Frank Lampard za suparnika je na početku imao Brentford, kolege iz Premier lige, ali su Mina, Richarlison, Holgate, Townsend golovima donijeli prolaz pa ni jedan pogodak Toneyja iz penala nije bio dovoljan gostima.

City je lako riješio Fulham, premda su gosti poveli pogotkom nesuđenog igrača Liverpoola Fabija Carvalha u četvrtoj minuti. No, do poluvremena Ilkay Gundogan i John Stones okreću, a u drugom dijelu Riyad Mahrez s dva gola dovršava posao.

Određeno iznenađenje u dvoboju Premierligaša napravio je i Norwich koji je minimalno svladao Wolverhampton. Kenny McLean zabio je glavom iz prekida za prolaz Kanarinaca.

U ostalim dvobojima je Crystal Palace s 2:0 eliminirao Hartlepool, Huddersfield je minimalno bio bolji od Barnsleyja, dok je Peterborough iznenadio QPR s 2:0. Istim rezultatom Stoke je svladao Wigan.

FA Cup

1/16 finala

Manchester United8:9 **Middlesbrough
Chelsea2:1 *Plymouth Argyle
Kidderminster Harriers2:1 *West Ham
Crystal Palace2:0Hartlepool
Everton4:1Brentford
Huddersfield Town1:0Barnsley
Manchester City4:1Fulham
Peterborough2:0QPR
Southampton2:1 *Coventry City
Stoke City2:0Wigan
Wolverhampton0:1Norwich City
Cambridge United0:3Luton Town
Tottenham3:1Brighton & Hove
Liverpool3:1Cardiff
Nottingham Forest4:1Leicester City
Bournemouth0:1Boreham Wood

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!