Nogomet

Čeferin: 'Final Four Lige prvaka moguć je od 2025. godine'

Matej Kačan • nedjelja, 06.02.2022.
Čeferin: 'Final Four Lige prvaka moguć je od 2025. godine'

Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin otkrio je kako postoji ideja da se završnica Lige prvaka uredi poput Final Foura od 2025. godine...

Pokušaj odvajanja najbogatijih europskih klubova u Superligu sigurno će nagnati Uefu na određene promjene u klupskim natjecanjima. Jedna od ideja je i Final Four Lige prvaka koji bi ponudio svjetski spektakl i objedinjene najbolje klubove na jednom mjestu.

Uzor je NFL i način na koji prodaje Super Bowl, a predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin kazao je kako mu je ta ideja vrlo zanimljiva.

"Nismo još to raspravili zbog pandemije koja nam uzima svakodnevni fokus, ali mislim da bi to bilo sjajno. Bilo bi kompetitivnije i zanimljivije navijačima. Pričao sam o tome s predsjednicima nekih klubova poput Al-Khelaifija i oni se slažu."

Mnogi govore kako je ideja Final Foura inspirirana NFL-om i spektaklom kakav pruža Super Bowl, a koji UEFA želi mečirati i rekreirati.

"Nogomet je veći od NFL-a, ali Super Bowl je ogroman spektakl. Jednadžba je jednostavna - klubovima treba nadoknaditi prihode koje imaju održavanjem polufinala na svom terenu. To je moguće, ali najranije u sezoni 2024/25. Sumnjam da bi se to tako brzo moglo odraditi."

Čeferin je i ponovio svoj stav oko prijedloga Fife da se Svjetsko prvenstvo igra svake dvije godine.

"Siguran sam da se to neće dogoditi jer je besmisleno. To je populistički projekt koji bi mogao uništiti nogomet i ide protiv svih principa sporta i olimpizma. Nevjerojatno je da nogometna organizacija može predložiti da njeni igrači povrh već pretrpanog rasporeda igraju turnir od mjesec dana svakog ljeta. A zamislite kako bi to "pojelo" ženski nogomet. Mi i Južna Amerika smo rekli da to ne ide, a bez nas nema ni Svjetskog prvenstva", kazao je Čeferin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!